buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Til eldreministeren

Publisert: 18.mai.2018 16:54
Oppdatert: 18.mai.2018 16:58

Vi vil først få gratulere og ønske til lykke med vervet som eldreminister. Dette er en viktig utnevnelse som vi har store forventinger til.

Pensjonistpartiet ble stiftet i 1985. Vår fremste oppgave er å arbeide for trygge levekår og en verdig og positiv livssituasjon for alle. Partiet har i over 30 år hatt en særlig oppmerksomhet rettet mot eldre folks levekår. Vår erfaring er at å bedre eldre folks hverdag, er en stor og tung oppgave.

Det er mange problemer som melder seg for eldre mennesker: Sviktende hukommelse, hørsel og syn gjør det vanskelig å innhente nødvendig informasjon. En alt for rask overgang til det digitale samfunn forverrer denne situasjon.

Nedsatt bevegelighet vanskeliggjør personlig hygiene og sosialt samvær. For mange fører dette til usikkerhet og utrygghet, noe som igjen kan føre til isolasjon.

Denne isolasjonen forsterkes av at barn flytter vekk og venner og naboer begynner å falle fra. Derfor er for eksempel sosiale møteplasser minst like viktig for eldre som det er for de yngre.

Vårt parti er bekymret over situasjonen til mange av de eldre. Stadig yngre politikere bestemmer hvorledes vi eldre skal ha det. Beslutninger blir tatt over hodet på oss, og vi umyndiggjøres. Det føles nedverdigende.

Det mest nærliggende eksempelet er fastleggelse av våre pensjoner. Her har vi ingen forhandlingsrett. Det mener vi ikke hører hjemme i et demokratisk samfunn. Når en så indeksregulerer pensjonene, slik at de eldre år etter år mister kjøpekraft, rokker en ved den grunnleggende tryggheten til titusener av eldre. Mange av oss husker fortsatt forordningene under okkupasjonstiden. Samfunnet blir ikke lenger godt å leve i.

Vi er klar over at en eldreminister ikke kan løse alle problemer. Din posisjon gjør det imidlertid mulig å bringe vårt syn frem for helseministeren og finansministeren.

Vi har derfor store forhåpninger til det viktige arbeidet eldreministeren har påtatt seg. Vi er også sikre på at eldreministerens ambisjon er å gjøre en god jobb for alle Norges eldre. Så vil tiden vise om det er godt nok.

For styret i Stange Pensjonistparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat