22. mai
 
Tilliten til redaktøren i HA

Publisert: 13.feb.2018 14:24
Oppdatert: 13.feb.2018 14:39

Jeg registrerer at sjefredaktør Carsten Bleness mener at jeg har manglende tillit som politiker. Kanskje han med dette innlegget fra lederplass på sin måte ønsker meg velkommen til et nytt parti og vil på sin noe spesielle måte hjelpe meg?

Les HAs lederkommentar 13. februar her.

Nå er det vel slik at det er partiene selv og velgerne som avgjør om en politiker har tillit eller ikke, ikke en redaktør i en avis som sitter trygt bak skrivebordet sitt. Jeg registrerer at jeg kom inn i kommunestyret på første forsøk og fikk de vervene jeg sa før valget jeg ønsket meg. Fast plass i kommunestyret og landbruksnemnda. I tillegg ga et enstemmig kommunestyre meg full tillit til det viktige vervet som meddommer i Tingretten.

Bleness fortsetter i sitt vante tempo mot meg med å nevne at jeg er litt for hard mot omgivelsene og folk er redde. Det har de ingen grunn til. De samme folkene som mener jeg opptrådte truende på et eneste møte (Svetlana Johnsen) sitter på med meg ned fra budsjettkonferanse på Sjusjøen uten å være det minste redd.

Pussig? Nei. Det viktigste i dagens politiske klima er å bryte ned tilliten til folkevalgte, det skaper saker i media og de kan selge aviser, noe redaktøren er klar over. Utfordringen for redaktøren må være noe så sjeldent at man ikke sier unnskyld eller beklager noe som helst, men fortsetter å løfte saker og mene noe der andre tier.

Redaktøren mener til slutt at jeg bør søke andre arenaer for mitt store engasjement. Til det vil jeg si at jeg brenner for mye annet enn bare politikk, men jeg er et forbilde for mange både i og utenfor politikken så jeg vil nok fortsette en stund til. Det tror jeg også redaktøren er glad for, for hvilke andre politikere lokalt skaper et sånt engasjement?

Politikk er som kunst, den verste tilbakemeldingen man kan få er at man ikke har noen mening. Men da sitter man kanskje som folkevalgt for Ap.

Nyinnmeldt Høyre-medlem

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.