buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Tingvold igjen
Stange-økonomien

Publisert: 17.aug.2016 04:00
Oppdatert: 17.aug.2016 10:41

«Jan Simonsen ville gjøre Nathionaltheateret om til en pizzarestaurant», skriver Ordfører Nils A. Røhne i sitt svar til mitt innlegg mot nytt kulturhus på Tingvold. Men ordføreren mener det er riktig å gjøre et kulturhus av pizzarestauranten Tingvold.

LES OGSÅ: Stanges "nye" kulturhus

En kommune drives for innbyggernes skattepenger. Forvaltningen er overlatt til folkevalgte som skal prioritere begrensede økonomiske ressurser rettferdig og klokt til viktige oppgaver. For Stange FrP betyr dette å vise måtehold i forbruk, og mot til å si nei.

Utsikten til Tingvold fra ordførerkontoret må ha gjort Røhne blind for de virkelige utfordringene i kommunen. Røhne har fått med seg at det er Frps politikk å prioritere begrensede ressurser til viktigere oppgaver som skole, helse og næringsutvikling foran kulturbygg. Han svarer likevel ikke på hvorfor han selv heller vil legge ned sykehjemsplasser, ikke prioriterer bemanning i pleie og omsorg, eller ikke vil sikre barnas skoleplasser, men bruker opp viktige kroner på et kulturhus for noen få i Stange sentrum.

Stange Frp mener Tingvold ikke bør være kommunalt eid. En omkamp om salg kommer imidlertid ikke nå. I sin nåværende forfatning er Tingvold lite interessant for private eiere. Stange FrP vil derfor være med på en diskusjon i kommunestyret om en tilrettelegging av Tingvold til en eiendom som kan bidra til styrking av Stange sentrum, og samtidig være interessant for private medinvestorer.

En «mulighetsskisse» gir ingen åpning for private næringslivsinteresser verken til bolig eller næringsvirksomhet. Stange Frp vil utvide «mulighetsskissen» til også å omfatte flere etasjer til boligformål. Arealer tilpasset næringsformål som restaurant, kaffebar etc, må også vurderes i planarbeidet. Å klatte på Tingvold og kalle det et kulturhus er feil medisin for Stange sentrum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat