buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FORSLAG: Allerede vinteren 2015 kunne HA presentere denne skissen fra Arkitektkontoret Kraft av et 28 etasjers hotell på Tjuvholmen.
 
Tjuvholmen - folkets indrefilet
Eller glefser utbyggerne i seg alt?

Publisert: 29.jun.2017 15:27
Oppdatert: 29.jun.2017 15:39

Strandsoneplanen for 15 år siden ga håp om at politikerne så for seg Tjuvholmen som et «bevaringsverdig», og unikt bynært område for rekreasjon, fritidsaktiviteter, bade- og båtliv.

Strandsonen, og ikke minst Tjuvholmen, ble oppfattet som en kjempefordel for Hamars videre utvikling og en klar styrke i framtidig markedsføring av byen som attraktiv å bo i for gammel og ung.

Nå må reguleringsmyndigheten reagere og ta styringen. Man bør ikke skusle bort dette i hotellkonger og andre tungvekteres kamp om å sikre seg de beste tomtene i Strandsonen.

Bane Nor (inkludert Rom Eiendom) ikke gir ved dørene og kontrollerer store arealer, og de forsvarer og argumenter for sin preferanse til «the bitter end» ser det ut til.

Kulvert gir enda mer bebyggbart areal, og Rom har for lengst (i 2010) fått godkjent sin plan for massiv skysstasjonsutbygging langs Stangeveien.

Helt siden da har både Boligpartner og Utstillingsplassen jobbet med planer for å posisjonere seg når toget går.

Departementets beslutning om trasevalg er bebudet like over ferien, og da starter nok kjøret uansett om det blir øst eller vest.

Vi kjenner til Espernplanene, sørlige sporområder som skal utvikles og mange andre tanker som er tenkt, hvor mye er skissert og publisert.

Allerede den 10.2.2015 kunne HA presentere Arkitektkontoret Kraft sin skisse av et 28 etasjers hotell beliggende ved dagens innkjøring til Tjuvholmen.

Boligpartner uttaler at dette har de jobbet med i fem år. Noen husker kanskje også at i 2005 var Hamar Sportsanlegg ganske nær ved å få politisk ja til Fotballstadion og «Skibladner Hotell» på Tjuvholmen, før det etter noe om og men ble vedtatt å bygge ut Briskeby.

Nå har Buchardt meldt sin interesse og så vidt jeg skjønner fått tilsagn på lavpris hotelltomt helt ytterst der båtparkeringen er på vinteren og bobiler får plass om sommeren.

Buchardt er kjent for å få ting til å skje, men han diller sjelden lenge med folk som kan sinke det han oppfatter som gode prosjekter.

Han bommer ikke ofte, men hvis det nå er slik at kommunens politikere virkelig tenker å tillate massiv utbygging på selve Tjuvholmen må de jammen sørge for at det snarest utarbeides en områdereguleringsplan og med føringer for utbyggere som sikrer allmennhetens og ikke minst båtfolkets interesser.

Det kan vel uansett ikke bli snakk om to giganthotell, og i tillegg boligblokker i samme område, som også er skissert tidligere?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat