buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
To tanker i hodet samtidig

Publisert: 01.des.2016 14:30
Oppdatert: 01.des.2016 14:53

Denne uken leste vi at grenseverdiene for svevestøv i Hamar var overskredet, og at det derfor var helseskadelig å puste inn luften. Sånn kan vi selvfølgelig ikke ha det. Et nesten umiddelbart forslag var å ta opp en diskusjon om strøpolitikken i kommunen: Strør vi for mye?

Dårlig luftkvalitet skyldes imidlertid minst to faktorer: svevestøv og utslipp av nitrogenoksider (NOx). I Oslo har personbiler med forbrenningsmotor skylden for 30 prosent av det totale NOx-utslipp. Selv om det finnes flere ’syndebukker’ er det derfor fremdeles viktig med tiltak fokusert på personbiler, slik at det blir mindre forurensning. Ironisk nok har Hamar kommune i disse tider bestemt seg for å bli den aller første kommunen i Norge som innfører betaling for lading av elbiler, noe som gjøre bruk av elbil i byen mer kostbart og dermed mindre attraktivt.

Elbilforeningen snakker om dugnaden som alle elbileiere har gått sammen om for å redusere utslippene i verden. Hvorfor skal ikke Hamar være med på denne dugnaden? Strø mindre, kanskje. Støtte elbiler, ja. Det går an å ha to tanker i hodet samtidig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat