buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Trase og lokal- demokrati

Publisert: 20.aug.2017 17:41
Oppdatert: 21.aug.2017 06:33

I valgkampen har regjeringen vedstatsminister og to statsråder gjestet Hamar for å gi sin støtte til alternativ øst for ny jernbanetrase. Regjeringen og støttepartiene går dermed imot «Jordvernalliansen i Hedmark» sin uttalelse om trasevalg.

«Jordvernalliansen» er en sammenslutning av 12 organisasjoner, deriblant Bondelaget, LO, Naturvernforbundet, Småbrukarlaget, De sier i sin uttalelse: «Jordvernalliansen vil sterkt fraråde alternativ øst. Trasen fører til ødeleggende inngrep i produksjonsarealene til to av kommunens driftsenheter, Børstad og Tommelstad. Det direkte beslaget av matjord vil være på minimum 45 daa, sannsynligvis større, da skjæringene her ikke er medregnet.(…)Trasevalg og jordvernhensyn i Hamar må sees opp mot tilsvarende i Stange og Ringsaker(…)Svært store arealer dyrket mark blir omdisponert, særlig i Stange. Dette uunngåelige arealbeslaget må få konsekvenser for trasevalg i Hamar, hvor det er fullt mulig å unngå konsekvenser for dyrket mark ved å velge trase midt eller vest, Dobbeltsporprosjektet gjennom Hedemarken kan ikke bli kjennetegnet ved å pløye seg gjennom noe av det beste Norge har av dyrket mark, uten hensyn til jordvern. Stortinget har vedtatt et innskjerpet jordvernmål». Hele uttalelsen til «Jordvernalliansen» ligger på internett.

«Jordvernalliansens» 12 medlemsorganisasjoner må med sin medlemsmasse og store betydning ellers, høres som en viktig del av både lokaldemokratiet og det Stortinget har vedtatt og forpliktet seg til om jordvern. Regjeringen velger å se bort fra dette, men gir heller sin støtte til et knapt flertall i Hamar kommunestyre for trase øst. Vi har en regjering som ikke ser lenger enn nesetippen rekker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat