21. jun
I arbeid: Det er mange gode erfaringer fra at folk har fått sjansen i arbeidslivet.
 
Trenger arbeidsgivere som gir folk en sjanse
Arbeidsliv: Utenforskap kan snus til inkludering. Men da må alle parter lete etter muligheter.

Publisert: 13.mar.2018 12:56
Oppdatert: 13.mar.2018 13:00

Regjeringen har invitert til dugnad i arbeidsinkludering. Dette handler blant annet om å ta sjansen på å vise tillit.

I den selvbiografiske boka «I morgen var jeg alltid en løve» forteller psykologen Arnhild Lauveng om betydningen av å bli møtt med tillit og forventning om mestring. Innlagt med alvorlige psykiske problem i psykiatrisk sykehus skulle hun etter flere måneder for første gang på besøk hjem. Sykehuset rådet moren til å dekke bord med pappservise på grunn av plutselige utbrudd av atferdsvansker. Arnhild møtte likevel et vakkert bord dekket med det fineste, arvede porselensserviset da hun kom hjem. Dette øyeblikket av bekreftelse, anerkjennelse og forventning om ressurser til normal adferd utløste en sterk motivasjon til å gå inn for behandling, og etter hvert utdanning og selvforsørgelse.

Forekommer det slike øyeblikk av magi i NAV, der personer blir møtt med aktiv interesse omkring personlige ressurser på tross av sykdom og andre grunner til en gjennomhullet CV?

To prosjekter som NAV i Hedmark er involvert i, har særlig mange gode historier på dette området.

Det ene er IPS-prosjektet i Elverum. Der samarbeider jobbspesialister i NAV med arbeidsgivere og DPS om tidlig arbeidsdeltakelse hos pasienter som er motivert for arbeid. Arbeidsdeltakelse skjer parallelt med behandling. Etter hvert har hele 60 prosent av de som har fått starte i arbeidslivet med denne støtten, gått over i ordinære ansettelsesforhold.

Selv husker jeg pasienten på fastlegekontoret der jeg hadde meddelt NAV at hun ble mer deprimert av ikke å ha noen fast meningsfylt aktivitet å fylle dagene med. Etter første møtet med jobbspesialisten kom hun tilbake, rettet ryggen, så meg fast inn i øynene og sa: NAV mener at jeg ikke er så langt unna ordinært arbeid. Bekreftelsen og anerkjennelsen som lå i en slik beskjed hadde åpenbart gjort noe med selvtillit, mestringshåp og motivasjon for innsats – ja, kanskje endog med tilfriskning.

NAV Hedmark har nå ambisjon om å etablere et IPS-arbeid også i region Hedmarken, primært for unge voksne under 30 år med sammensatte utfordringer.

Et annet prosjekt er «Ta sjansen». Dette er en arena for personlige møter mellom arbeidsgivere og jobbsøkere med huller i CV-en, som NAV arrangerer i flere byer i Hedmark. Personer som ville ha hatt begrensede muligheter til å nå opp i en vanlig ansettelsesprosess får sjansen til å presentere seg i direkte dialog med arbeidsgivere. Her er det mange eksempler på at arbeidsgivere har gitt folk en sjanse til jobb, noen ganger med lønnstilskudd fra NAV.

Når NAV, arbeidsgivere og andre konsekvent leter etter muligheter på tross av begrensninger, og tar sjansen på å vise tillit, kan utenforskap snus til inkludering i arbeidslivet. Om flere arbeidsgivere stiller opp i denne dugnaden, blir mulighetene mange – og de øker i en atmosfære av tillit.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.