23. okt
 
Trenger målrettet satsing

0
Publisert: 24.jun.2015 04:00
Oppdatert: 24.jun.2015 08:17

Samfunnet er avhengig av at alle har en god kompetanse, enda viktigere er det for den enkelte. Gjennom utdanning sikrer vi at ungdom får et grunnlag for framtida. Kompetansen er ei verktøykasse for å realisere oss selv og vårt potensial.

I dag blir flere elever stående uten en lærlingeplass etter endt tid på skolebenken. Her sløser vi med den viktigste ressursen i samfunnet vårt, nemlig alle menneskene våre. Elevene mister motivasjoner, faller utenfor systemene og ender i dropout statistikken, noe som er dårlig for oss som samfunn, med det ødelegger livsgleden til den enkelte. Der hvor et liv uten en sikker jobb, og en følelse av å falle utenfor bygger ned en selvfølelse. Vi trenger derfor flere læreplasser.

Gjennom tilskuddsordninger skal vi motivere privat næringsliv til å ta inn flere lærlinger, men vi skal også gjennom tiltaksordninger forplikte at skolene gir elevene bedre orienteringer om sine muligheter ut i læreverden. Vi må sikre at disse ordningene blir allment kjent, slik at det ikke er avhengig av hvor du går, hvor godt tilbudet ditt er. Alle har rett på lik utdanning!

Hedmark Arbeiderparti vil drive målrettet satsing på lærlinger slik at alle yrkesfagelever får tilbud om læreplass. Offentlige arbeidsgivere må ta sin del av ansvaret for å skaffe læreplasser og ha en målsetting om to lærlinger per 1.000 innbyggere.

Kandidater fylkestingsvalget Hedmark Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke