buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Troen og kirken
Kirkevalget.

Publisert: 11.sep.2015 04:00
Oppdatert: 11.sep.2015 13:12

Rett som det er får vi lese eller høre at kirken i Norge er en «folkekirke». Hva er det? Hva står den for? Slik jeg har forstått det er «folkekirken» det som i dag er akseptert av våre biskoper og inkluderer alle som har en kristen tilhørighet gjennom dåpen. En trenger ikke å gå i kirken, en kan akseptere kvinner som prester eller å la være. En kan akseptere homofile og lesbiske eller å la det være.

Men så i dag da vi nærmer oss kommune- og fylkesvalget, har vi fått tilsendt i posten en orientering om «kirkevalget 2015» som skal gå samtidig med det øvrige valget. Og da ser jeg til min forundring at vi foruten det jeg har trodd var «folkekirken» også fått noe som heter «åpen folkekirke».

Vi har en biskop i vårt bispedømme og vi har et bispedømme råd. Hvorfor får vi ikke noen orientering, verken i posten, i gudstjenesten eller i avisen en forklaring på hva alt dette betyr? Hvordan skal vi vite om vi bør stemme på «folkekirken» eller på «åpen folkekirke».

Hvis det hadde vært slik i politikken, ville samfunnet vært i kaos. En bør jo få vite hva man går til valg på. Men kirkeledelsen, iallfall i Hamar bispedømme, er fullstendig taus. Det er da ikke rart at nesten ingen gidder å delta i «kirkevalget».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat