buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Troverdig forvaltning
Rovviltforvaltningen.

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 09:21

Nylig var jeg som møtende varamedlem i Stortinget invitert da 19 skog- og jordbruksorganisasjoner overrakte energi- og miljøkomiteen felles rovdyrpolitisk plattform. Organisasjonene peker på flere sentrale punkter Stortinget bør ta med seg videre i arbeidet med å utvikle rovdyrforvaltningen.

Det er flere sammenfallende punkter mellom plattformen og den rovdyrpolitikken som nylig ble vedtatt på årsmøtet i Hedmark Arbeiderparti. Det er enighet om at Norges forpliktelser etter Bernkonvensjonen må tas opp til ny vurdering, og vurderes opp mot andre internasjonale forpliktelser vi har, blant annet knyttet til menneskerettigheter og landskapsvern.

Det er viktig at den todelte målsettingen i det eksisterende rovviltforliket følges opp. Stortinget har vedtatt at også beitedyr skal ivaretas i rovviltforvaltningen. Hedmark Arbeiderparti mener at denne målsettingen må følges bedre opp, og vi ønsker blant annet å åpne for felling av rovdyr innenfor sonene når bestandsmålene er nådd. Vi mener også at grenseulv må telles med i bestandsvurderingen.

En bedre rovviltforvaltning er nødvendig for at vi skal nå våre mål om økt matproduksjon. Sammenlignet med dyrkbar mark, er det betydelig større muligheter for å ta i bruk mer beiteareal.

Det viktigste budskapet fra landbruksorganisasjonenes plattform må likevel være at om vi skal klare å få til en vellykket rovviltforvaltning i Norge, så er vi avhengig av at forvaltningen har legitimitet og troverdighet hos de som bor og lever i de berørte områdene. Der er vi ikke i dag, og det må Stortinget ta innover seg i det videre arbeidet med rovdyrpolitikken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat