buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Trygg i nærmiljøet

0
Publisert: 27.apr.2015 04:00
Oppdatert: 27.apr.2015 07:03

Hedmark Senterparti er svært bekymret etter flere situasjoner der ulv oppholder seg i nærheten av gårder og hus, nå sist i Åmot. Livskvaliteten for de som utsettes for dette forringes, og det har etter hvert blitt mange eksempler på at spesielt ulv viser liten frykt for mennesker. Folk opplever at ulv beveger seg inne i boligområder og på gårdsplasser, der den skaper frykt. Det er farlig når ulv lærer at den ikke har noe å frykte av menneskene.

Seniorforsker John D.C. Linnell ved Norsk institutt for naturforskning (NINA), sier til Aftenposten: «Det må tas affære hvis ulven mister sin naturlige skyhet for mennesker. Vi må slutte å si at ulver ikke kan være farlig for mennesker. Det er viktig at folk får en mer balansert informasjon. Ulv kan drepe mennesker, selv om det skjer veldig sjelden».

Måten rovviltpolitikken gjennomføres på i dag, er i strid med lokalbefolkningens, grunneieres og andre utmarksbrukeres interesse. På grunn av den store økningen i antall farlige rovdyr, opplever mange innbyggere i våre områder sterk frykt for at de eller deres barn kan bli utsatt for direkte rovdyrangrep. De har heller ingen lovlig mulighet i dag til å forsvare seg sjøl og sine. Innbyggerne i Hedmark betaler en høy pris for myndighetenes manglende evne til å ta inn over seg konsekvensene av vedtatt rovdyrpolitikk.

Vi krever derfor at folk som har farlige rovdyr i sitt nærmiljø, skal få tillatelse til å erverve pepperspray til selvforsvar og at ulv som ikke viser naturlig skyhet overfor folk tas ut.

nestleder Hedmark Senterparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat