buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
VIKTIG: Jeg vil foreslå at strekningen prioriteres høyere, skriver Grasbekk. Illustrasjon: Bård Sødal Grasbekk
 
Trygg sykling langs Kjonerudvegen
Kjonerudvegen og Hjellumvegen er to fylkesveger som svinger seg mellom åkre og skogholt øst for Åkersvika.

Publisert: 28.mai.2017 23:28
Oppdatert: 28.mai.2017 23:51

MENINGER

Personbiler og lastebiler raser i høy fart på strekningen, som vurderes å være farlig for myke trafikanter. Til tross for at dette er en strekning mellom tett befolkede deler av «Hamar stortettsted» så er det altså ingen trygg forbindelse for barn og unge her.

I dag stopper gang- og sykkelvegen på hver sin side ved Nedre Kåterud gård i Stange og ved idrettsanlegget på Hjellum. En trygg forbindelse mellom tett befolkede Bekkelaget og Hjellum vil spesielt gi barn og unge en større bevegelsesfrihet, samt gi trygg adkomst til det flotteste fugletårnet i Åkersvika.

Brukere og ansatte ved Sanderud vil også lettere ta sykkelen fatt. En sammenhengende Åkersvika-runde vil med dette også etableres for turgåere og mosjonister.

For beskjedne investeringer på ca. 12 millioner kan forbindelsen etableres til nytte og glede for innbyggere på begge sider av kommunegrensa. Det er nå på høy tid at gang- og sykkelvegen rundt Svartelvdeltaet bygges ferdig.

På fylkestingsmøtet i juni skal handlingsprogrammet for fylkesveger behandles. Handlingsprogrammet som lå på høring i vinter gjelder for perioden 2018 – 2021, men viderefører i stor grad forrige handlingsprogram og bygger på tidligere målsettinger og strategier.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har i sitt forslag ikke lagt opp til noen utbygging av trygg gang- og sykkelveg langs Kjonerudvegen før i 2022–2023.

Jeg vil derfor på vegne av Miljøpartiet De Grønne foreslå for fylkestinget at strekningen prioriteres høyere.

Jeg krysser fingrene for at posisjonspartiene snur og likevel kan sikre en trygg forbindelse for barn og unge mellom Bekkelaget og Hjellum i inneværende periode.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat