buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
trenger grønn lunge: Nå håper jeg Ringsaker kommune ser helheten i saken, ikke lar Trysilhus AS få viljen sin, skriver Knut Sveen. FOTO: PRIVAT
 
Trysilhus vil fjerne grønn lunge
Trysilhus AS vil fjerne denne grønne lungen på Nydalsenga og bygge carporter og anlegge parkeringsplass der.

Publisert: 07.okt.2019 13:02
Oppdatert: 07.okt.2019 13:05

Det går fram av en søknad fra Trysilhus til Ringsaker kommune om dispensasjoner fra reguleringsplan for Nydalsenga.

Nydalsenga i Furnes har vært et omstridt område i mange år. Beholde matjorda, eller omregulere til boligformål.

Grunneieren, Ansteen Olav Dobloug, hadde ifølge HA ført en 16 år lang «kamp» for å omregulere 68 dekar matjord til boligformål da Ringsaker kommunestyre, endelig, med en stemmes overvekt, vedtok å imøtekomme jordeierens ønske.

Han feiret vedtaket med kake! I 2005 satte Miljøverndepartementet foten ned og sa nei til omregulering. Men til sist, med Fylkesmannens velsignelse, fikk Dobloug viljen sin.

Den saken er avgjort. Slik fungerer demokratiet. Ferdig!

Men saken stopper ikke der. Trysilhus AS, som en av utbyggerne, vil ha et større område å bygge på. Firmaet vil også innlemme den grønne lungen mellom Gjerluvegen og det allerede regulerte området.

Trysilhus AS mener innlemmelsen er naturlig, og vil bruke det snaue målet til carporter og parkeringsplasser.

Den eneste grønne lungen her, som de vil erobre og så jevne med jorda, grenser nærmest på dørstokken til en eksisterende boligeiendom. Det går veldig godt fram av bildet. Man må ha tunnelsyn for å hevde at denne innlemmelsen er naturlig!

Unaturlig, mener jeg, og kan hende de som skal bosette seg på enga vil ha en liten bjørkelund som nabo. Kanskje ungene vil ha noen trær å klatre i?

Saken berører også oss som bor i Gjerluvegen 110 på den andre siden av Nydalsenga og andre naboer. Vår bolig er av kulturvernmyndighetene klassifisert som et verneverdige kulturminne og har vært et landemerke i bygda siden huset ble reist av svenske innvandrere i 1924.

Ifølge kulturvernmyndighetene i Hedmark er Jugend-huset sjelden i norsk målestokk. Carporter og parkeringsplasser bare noen meter unna vil forringe omgivelsene til boligen og uthuset i samme stil.

Vi vil selvsagt heller ha en grønn lunge med bjørketrær som nabo enn carporter og parkeringsplasser presset inn i den trekanten slik Trysilhus AS ønsker.

Nå håper jeg Ringsaker kommune ser helheten i saken, ikke lar Trysilhus AS få viljen sin, og bevarer den fine, grønne lungen. Det vil også være en håndsrekning til alle de som ønsket å bevare Nydalsenga til jordbruk. Alle må få litt! Slik må også demokratiet fungere.

Og jeg er helt sikker på Trysilhus AS har evner og kreativitet til å finne en annen, god løsning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat