buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Transport: Mye tungtransport i Øvre Vang.Foto: Eli J. Haugen
 
Tungtransport i Gåsbuvegen
Ordfører Einar Busterud etterlyser flere innbyggere i Hamar kommune og skylder på at det er for få tomter i kommunen. Men hvordan behandles byens innbyggere?

Publisert: 30.aug.2019 15:42
Oppdatert: 30.aug.2019 18:07

Vi har et skrekkens eksempel i Vangsåsen. Her har det uten at noen har blitt informert om det startet opp utkjøring av masse fra Vang fjelltak, eier Vang almenning, driver Skanska. Hvert 6. minutt dundrer det massetransport på ca 30-50 tonn fjellmasse nedover Gåsbuvegen, fra kl 07.15 om morgenen til kl 19.30 om kvelden. Dette fører til en enerverende støy- og støvforurensning som er helt uholdbar for oss beboere i området. Flere har henvendt seg til kommunen og klaget, men ingen har fått svar. Selv etter purringer mottar vi ikke svar. Hvilken måte er dette å behandle folk på?

Hvorfor har ikke velforeningene (Vangsåsen og Øståslaget) blitt informert om denne trafikken som i høyeste grad berører oss? De fikk henvendelse om uttransportering av 10.000 m3 masse pr år, noe som ville tilsi fem biler pr dag. Dette her er noe helt annet. Selv med 5 biler pr dag etterlyste Vangsåsen vel tiltak som gang- og sykkelvei langs Gåsbuvegen.

Da Vang almenning overlot fjelltaket til Skanska søkte de Direktoratet for Mineralforvaltning om konsesjon til å drive et fjelltak, med en drift som tilsa 91 tungtransportbiler pr dag, fra mandag til og med lørdag. I planene står det at det i tillegg kan kjøres ut strøsand til offentlige veier 7 dager i uka døgnet rundt. Det vil si at vi kan få den samme trafikken også på nattestid og på søndagene til vinteren. Direktoratet for Mineralforvaltning sendte saken til uttalelse til Hamar kommune, men kommunen unnlot å svare, og den som tier samtykker. Driften satte i gang for fullt 1. juni.

Etter den tid har det vært tre måneder med et støy- og støvhelvete for beboerne langs Gåsbuvegen. På det travleste har det dundret svære grusbiler med tilhengere ned Gåsbuvegen hvert 4. minutt, noen har registrert over 100 biler pr dag. Å gå langs veien forbindes med fare, og all sykkel- og rulleskitrafikk har stoppet opp. Er nye boligfelt i Vangseterlia og Øvre Kirkeby forenelig med slik trafikk? Er det slike forhold som skal lokke flere til å slå seg ned i Hamar kommune?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat