buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Tungvint og komplisert

0
Publisert: 13.jun.2015 04:00
Oppdatert: 13.jun.2015 08:29

Jeg har, som flere andre, vært oppe i muntlig eksamen. Det gikk greit, men jeg vet jeg kunne ha scoret mye bedre med en annen eksamensform. Eksamensformen som brukes i dag er tungvint og vanskelig. Ikke minst stressende. Man får vite hvilket fag man kommer opp i 48 timer før. 24 timer før får man vite tema/problemstilling og skal forberede en presentasjon til selve eksamen. Presentasjonen skal bare utgjøre 1/3 av de 30 minuttene eksamen skal være. De resterende 2/3 skal handle om helt andre ting enn temaet, men som har vært en del av pensum.

Dette synes jeg er en komplisert eksamensform, og ikke minst dårlig utnyttelse av tiden. Det er vanskelig å score bra på dette fordi man leser som regel på det man skal ha presentasjon om og skummer igjennom resten av pensum. Og når man bare har skumlest en hel bok, er det vanskelig å svare på detaljspørsmål.

Jeg foreslår at man får vite hva man kommer opp i 48 timer før og får de 48 timene til å lese på pensum. På eksamensdagen trekker man tema, fra pensum, som man da skal ha samtale med sensor om i 5-10 minutter og etter disse minuttene kan man bruke 15 minutter til å prate om andre deler av pensum. Hele eksamen kan vare opptil 25 minutter. Det burde være fokus på helheten og innholdet i samtalen. Hvis eleven klarer å gi detaljert informasjon burde det regnes som positivt. Hvis eleven ikke klarer å gi detaljert informasjon burde ikke dette ha dårlig innvirkning på karakteren.

På denne måten føler jeg at eleven virkelig kan få vist det man kan. Og gjennom en slik eksamensform har man en samtale gjennom hele eksamen istedenfor en presentasjon, der eleven har monolog. Man har også mye bedre tid til å lese hele pensum. I den eksamensformen som er nå må man bruke en hel dag på å finne informasjon til presentasjonen og faktisk lage en presentasjon, dette stjeler tid. Tid man heller kunne brukt til å lese ordentlig gjennom læreboka og ekstra smart på det man ikke kan så godt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat