buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
VIL HA MER PENGER: TV2 har med støtte fra Arild Grande og Ib Thomsen fått støtte for sine synspunkt. Men norske fattige familier elever får ikke en krone i hjelp for å kunne sende barna sine på skoletur. Derfor er det en sammenheng mellom TV2s krav om statsstøtte og mangel på penger til skoleturer for norske elever. Foto: NTB SCANPIX
 
TV2 vi ha mer av skattepengene - de svakeste rammes hardest
TV2-sendingene fra Rio-OL og skolestart i høst er to helt atskilte, men likevel sammenlignbare hendelser.

0
Publisert: 10.aug.2016 04:00
Oppdatert: 10.aug.2016 04:00

La oss starte med TV2:

Dette danskeide selskapet gikk i fjor med 700 millioner i overskudd. Nå kjører de fram et meget velregissert spill for å kunne hente mer av våre skattepenger til sitt eget overskuddsforetak. Til tross for millionoverskuddet, krever de nå at staten skal subsidiere selskapets nyhetsproduksjon. TV2s OL-sendinger fra Sotsji og nå fra Rio, er befengt med reklame. Altså: OL er gjort om til TV2s egen kommersielle pengemaskin. For Norge må visst holde seg med en kommersiell TV-kanal. NRKs allsidige tilbud er ikke nok for vår tids markedsliberalister der «konkurranse» er inngangen til perleporten.

Og hva skjer i tillegg?

Stortingspolitikerne Arild Grande, Ap, og Frps Ib Thomsen legger seg nå flate for kravet fra TV2 om norsk statsstøtte. Felles for begge er at de er kjemisk frie for enhver form for mediekompetanse. Men er sørgelig nok stortingsrepresentanter og «pyntet» med tittelen «mediepolitisk talsmann» for å kunne framstå som seriøse og innsiktsfulle i mediespørsmål. Ingen av dem har uttrykt avsky for at TV2 som eies av danske Egmont der toppledelsen tjener 35–40 millioner kroner årlig, krever offentlig støtte

Opp mot denne tanketomheten kan jeg holde opp konsekvensene av «gratisprinsippet». Prinsippet ble knesatt av de rød-grønne for å sikre at de fattige familiene også kunne sende barna sine på ekskursjoner og skoletur. Men de rød-grønne bestemte seg for ikke å bruke en eneste skattekrone for å sikre elevenes ekskursjoner eller leirskoleopphold. Resultatet av denne lite innsiktsfulle avgjørelsen fører til at foreldre allerede i 1. klasse må starte sparekampanje for å kunne sende sine barn på en ukes leirskoleopphold i 7. klasse.

TV2 har med støtte fra Arild Grande og Ib Thomsen fått støtte for sine synspunkt. Men norske fattige familier elever får ikke en krone i hjelp for å kunne sende barna sine på skoletur.

Derfor er det en sammenheng mellom TV2s krav om statsstøtte og mangel på penger til skoleturer for norske elever. Slik utformes norsk, reaksjonær skole- og mediepolitikk der de fattigste og svakeste rammes hardest for å etablere stadig skarpere klasseskiller.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat