buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Umenneskelig og uten fornuft

Publisert: 05.apr.2017 23:09
Oppdatert: 06.apr.2017 07:41

Regjeringens asylpolitikk bør snart vurderes innmeldt til menneskerettsdomstolen for måten mennesker behandles på. Bruken av alderstest ikke engang fagmiljøer anerkjenner, som beviselig er feil, viser en likegyldig regjering. Menneskelige aspekter og fornuft er uten betydning for asyl- og flyktningpolitikken til Solberg-regjeringen, hvor Frp har regien.

En skremmende utvikling, som Listhaug skryter av. Med et oppegående humant gangsyn er det ikke mulig å forstå hvordan man kan rettferdiggjøre måten unge asylsøkere behandles på. Med kunnskap om hva disse unge gjennomgår er dette pinlig og flaut av oss som nasjon.

I Norge kan vi ikke være bekjent av å behandle mennesker på flukt på en slik uverdig måte. Ansatte i mottakene gjør så godt de kan med stramme rammer og lite bemanning. All ære til de som jobber i mottak. De har ingen enkel jobb. Ansatte står daglig i situasjoner de ofte ikke har forutsetninger å kunne håndtere godt.

Verst er disse alderstestene, brukt i altfor lang tid, på tross av sterke innsigelser. At disse ikke er stoppet viser en handlingslammet regjering og minister, men det viser også med all tydelighet stor mangel på kunnskap. Katastrofalt blir det når det er opplagt at man heller ikke vil lytte og få kunnskap. Avvikene kan være så mye som 6 år på disse testene og burde umiddelbart vært stoppet, men her kjører vi på og later som ingenting. Blir bare opprørt, forbanna og undrer meg over hva i all verden er det vi driver med her i landet.

Rettigheter for en ungdom avhenger av om de er over/under 18 år, dette tas det lite hensyn til. Ungdom som av den norske stat bli påstått være 18+, kanskje er 14 år og skulle blitt tatt hånd om av og fått omsorg under barnevernet. De risikerer å bli hentet av politiet midt på natten, sendt ut av landet, kanskje ende på gata i Italia el. Frankrike. Vi sender kanskje 14-åringen til et liv på gata med overgrep, prostitusjon, rus, kriminalitet osv.

Pinlig og flaut å være en del at en nasjon som behandler mennesker slik. Treg saksgang forverrer situasjon med mye venting i uvisshet. Imens øker antallet selvmordsforsøk, selvskading, psykiske problemer, forverret livssituasjon for asylsøkerne. En regjering og statsråd med evne til å handle hadde stoppet alderstestene, sakene behandlet på få måneder og barn med begrenset opphold bosatt i fosterhjem eller kommunen.

Stopp umiddelbart alderstestingen, gi alle som er utvist på grunn av denne en ny vurdering, hent dem gjerne tilbake om nødvendig. Gi mennesker på flukt rettferdig behandling. Listhaug og flere i regjeringen kan ta hyre i et mottak i fire måneder, så ser de selv hva dette dreier seg om og ikke minst kanskje fått høre de grusomme historiene mange av dem bærer på.

Ringsaker Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat