buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Jernbane: Ikke mye plass til byutvikling og strandidyll mellom Mjøsa og jernbanelinjene.
 
Underlige allianser i jernbanesaken
Er det riktig opplevd at Jernbanesaken er blitt en «folket mot makta» sak? Ok, jeg er for Vikingskipet.

Publisert: 14.sep.2016 04:01
Oppdatert: 14.sep.2016 09:07

Kanskje ikke rart at jeg ser mange reflekterte innlegg, basert på grundig undersøkelser og berettiget godt dokumentert kritikk av Jernbaneverkets innstilling. Også er det en del som sier at «vest er best» og gjentar det som svar på det meste.

LES OGSÅ: Må vedta korridor Øst

Men er det noen som seriøst og systematisk går igjennom fordelene med vest og sier at dette rettferdiggjør jernbanebygging i strandsonen? Sjelden, men det er mye snakk om frykt. Frykt for utsettelser, for delt sentrum og færre reisende. Andre mener det ikke er så viktig å få tilbake en autentisk strandsone. En dam her og en bukt der holder lenge.

Men noen ganger blir det veldig rart. Som da direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom i april sa at folk liker å bo og jobbe med jernbanelinja utenfor vinduet (ikke ordrett, men vanskelig å forstå det annerledes). Det er da, når ting blir for rart, vi burde hatt våkne og nysgjerrige journalister. De fleste vil jo foretrekke en strandidyll uten tog fremfor en med tog?

Nevnte eiendomsutvikler var helt åpen om at de sammen med Rom Eiendom (NSB) og Smedvig Eiendom kontrollerer det meste av arealene mellom dagens jernbane og stranda. Men så var det dette med tilbud og etterspørsel. Frigivelse av dagens jernbanetrasé vil øke dramatisk arealene tilgjengelig for byutvikling og flere utviklere vil komme på banen. Det vil gi kommunen bedre muligheter til å lage en helhetlig plan og styre utviklingen.

Flere tomter og flere konkurrerende utviklere vil gi billigere boliger for folk flest. De som er posisjonert i dag får tilsvarende lavere profitt på eiendommene sine. Derfor vil de ha Oslo-tilstander også i Hamar med eksplosive tomtepriser. Ikke rart at folket er for Øst og makta for Vest?

Men hvor er Ap, SV og LO i dette? Hva i all verden tenker de på? Det er snudd helt på hode når det er den borgerlig siden som kjemper for at kommunen og folket skal få tilbake kontrollen på utviklingen av Hamar, mens venstresiden springer kapitalistenes ærend.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat