buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Underskuddsbehandling

Publisert: 21.feb.2019 10:42
Oppdatert: 21.feb.2019 10:51

Ny økonomisk smell for sykehusene, står det på førstesiden av HA 18. februar. Underskuddet på 169 mill. for Sykehuset Innlandet i 2018 har framtvunget omfattende tiltak, deriblant nedleggelse av 75 sengeplasser og fjerning av 914 årsverk. For 2019 er budsjettert underskudd 32 mill. Årets første måned har en minus på 3,9 mill.

Resultatene viser hvordan det har gått i forhold til vedtatte budsjetter og planer. En kan undres over om disse har vært realistiske og om gjennomføringsevnen er mindre enn forventet. Samtidig er det opplagt at omfanget av behovet for helsetjenester ikke kan forhåndsberegnes helt nøyaktig. Hensynet til pasientene må gå foran bedriftsøkonomiske forestillinger som presser fram raskest mulig behandling og hjemsendelse. I dette ligger det en stor fare for at kvaliteten på helsetjenestene blir dårligere.

Den pågående fjerning av 914 årsverk er urovekkende. Forhåpentligvis inkluderer tallet en del administrative toppstillinger, selv om disse kan utløse betaling av kostbare sluttpakker. Underskuddet i januar på 3,9 mill. skyldes kanskje et par slike pakker?

Sluttpakker for toppsjiktet er en hån mot alle som bare må «pakke» seg vekk når det skal nedbemannes. Jeg ønsker Sykehuset Innlandet god (for) bedring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat