buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Ungdom, engasjer dere
Jernbanedebatten

Publisert: 06.sep.2016 04:01
Oppdatert: 06.sep.2016 08:40

All honnør til Hamar kommune og Jernbaneverket for arrangering av folkemøter i forbindelse med jernbanesaken. Det oppleves som ekte demokrati. Det som slår meg etter selv å ha deltatt på de fleste folkemøtene er fraværet av unge og unge voksne. Gjennomsnittsalderen på de fremmøtte ligger nærmere 60 enn 30 år. Det betyr igjen at interessen er størst for aldersgruppen som kommer til å få minst nytte av den nye jernbanen og valget av stasjonsplassering.

LES OGSÅ: Jernbaneverket svarer på fem spørsmål

Hvis ungdommen ikke engasjerer seg er det et politisk og demokratisk problem. Ungdommens stemme burde være viktig for den politiske debatt som nå finner sted. Utfallet av plassering av den fremtidige jernbanen vil ført og fremst få konsekvenser for den oppvoksende befolkningen, unge og unge voksne som ønsker å bo i Hamarområdet i fremtiden.

Unge bør derfor tenke gjennom følgende:

• Med under en time til Oslo vil mange bo i Hamar og jobbe i Oslo i fremtiden. Mange vil bosette seg utenfor bykjernen på grunn av knapphet på sentrale tomter. Det betyr igjen at mange vil måtte kjøre bil til stasjonen. Ønsker du å stå i kø om morgenen ned til et trangt sentrum for å ta toget, eller er det mer fornuftig å anlegge togstasjonen ved Vikingskipet hvor det vil være større mulighet for rasjonell trafikkavvikling og parkeringsordninger?

• Betyr det noe for hvor hyppig du vil bruke toget om stasjonen ligger i sentrum eller ved Vikingskipet?

• Stadig flere byer i Norge utnytter den nære koplingen mellom en tett bykjerne, og en strandlinje med mulighet for aktiviteter og rekreasjon både på vannet og langs vannkanten. I Hamar ligger det uvanlig godt til rette for at dette potensialet utvikles videre, hvor det åpner sentrum både visuelt og fysisk mot vannet. Hvor mye betyr det for deg at også vi nå har en historisk sjanse til å frigjøre hele strandsonen mot Mjøsa uten en barriere med tog, jernbanemaster, kulvert, støy fra toget etc

• Hva synes du om at Hamar sentrum vil, ved valg av alternativ Vest, bli et anlegg og utbyggingsområde i svært mange år fremover

Uansett standpunkt engasjer dere nå. Engasjer dere i debattinnlegg, på sosiale medier og skriv høringsuttalelse til Jernbaneverket innen 16. september.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat