buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ottestad: Biltrafikken går i sneglefart over Stangebrua i rushtida.Foto: Trond Lillebo
 
Urimelig, Røhne
Nils A. Røhne kommer med et sterkt utfall mot såkalte «mitt postnummer først»-partier i Stangeavisa uke 24-2019.

Publisert: 18.jun.2019 11:51
Oppdatert: 18.jun.2019 12:09

Han tråkker til enda litt hardere i HA 5. juni: «Jeg tror det kommer lite godt ut av en politikk der en følger opp en slags lokal avart av America first-ideologien».

Det er ingen tvil om at han sikter til Nærmiljølista i Ottestad, men jeg tror ingen av oss som står på denne lista, kan beskyldes for å ha en slik navlebeskuende trumpholdning. Vanligvis opplever jeg ordføreren vår som svært saklig, men denne gangen må han lese seg opp på saklighetskriteriene hos Arne Næss. Ett av dem handler om ikke å tillegge andre motiver som de ikke har.

Røhne vet utmerket godt at Nærmiljølista har blitt til fordi Ottestad har vært underrepresentert i Stange-politikken. Det politiske tyngdepunktet i kommunen har i årevis ligget sør og øst i Stange, fordi ledende politikere har vært bosatt der. Røhne må kunne innrømme at det er et demokratisk problem at den mest folkerike delen av kommunen med nesten halvparten av innbyggerne har hatt så få representanter i styre og stell. For den som bor i Ottestad, kan det oppleves som at store avgjørelser tas over hodet på oss.

Det virker også urimelig at det blir brukt mot oss at vi engasjerer oss i eget nærmiljø og utformingen av omgivelsene våre. Er det ikke dette som er lokaldemokrati og lokal medvirkning?

Når det gjøres omfattende inngrep som berører mer enn 8.000 mennesker i kommunen, er det viktig at disse er ordentlig representert og blir tatt alvorlig i den politiske prosessen. Andre deler av kommunen er heller ikke tjent med at all utbygging skjer her i Ottestad og i Stangebyen, og det er viktig å dempe presset mot dyrket mark, grønne lunger og lekeområder for barn. Allerede nå går bilkøen i sneglefart over Stangebrua i rushtida. Hvordan vil det bli når vi får opp mot 750 nye boeenheter på Åkershagan? Hva med skole for barna som vokser opp der?

Nærmiljølista har også god kontakt med folk andre steder i kommunen, og vi vil ha fokus på bygging av nye skoler i Stange og Romedal. Ikke minst har Solvin og Breidablikk ventet lenge på nybygg og rehabilitering. Nærmiljølista er opptatt av at politikere og administrasjon må bli mer lydhøre, og at lokalbefolkningen i hele kommunen blir hørt.

Kanskje jeg bør la være å nevne dette, for det er visst bare de tradisjonelle partiene som er i stand til å tenke helhet? Merkelig nok har Einar Busterud klart det i Hamar, og jeg har tro på at Paal Ravnaas, Tore Ketil Stårvik, Erik Schriwer, Marit Kristiansen, Marianne Gade, Øystein Bakke Vold med flere kan klare det samme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat