buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Uspesifisert regning

Publisert: 28.feb.2018 14:47
Oppdatert: 28.feb.2018 15:21

Mange av oss har nå hentet skatteseddel for eiendomsskatten 2018 elektronisk fra altinn, og sett resultatet av retaksering av vårt hjem. Vi i Kvisselvegen 127 i Næroset fikk presentert en økning på 80 prosent, fra fire tusen fem hundre til åtte tusen to hundre kroner. Jeg håper ikke mange opplever tilsvarende.

Det står på side to at det er anledning til å klage, dog ikke beløpet, men på retakseringen. Du får likevel ikke tilsendt grunnlaget for skattekravet, og uten dette kan ingen klage. Da må du kontakte kommunen å be dem sende det de skulle ha gjort i utgangspunktet. Jeg tok øyeblikkelig kontakt for å få skjemaet tilsendt, noe som viser at hustomta uten å ha blitt utvidet har vokst fra et til to mål, en ekstra takst på to hundre tusen, og at taksten på den gamle låven som allerede i 1990 var så dårlig at vi ikke fikk forsikret den har økt fra null til fire hundre tusen. Selvfølgelig har vi sendt klage.

I 2007, ved innføring av e-skatten, fikk vi tilsendt den spesifiserte takst og beregning for bygg og eiendom. I dag, hvor de fleste av oss mottar dokumentene elektronisk, er det ingen unnskyldning verken kostnadsmessig eller kapasitetsmessig for ikke å sende dette sammen med skatteseddelen. Skatteinnkrever presenterer likevel ei uspesifisert regning. At publikum ikke automatisk får se skattegrunnlaget, gjør at færre tar seg bryet med å klage. Dette er enkel psykologi, noe vi må anta at skatteinnkrever er bevisst på.

Om det er bevisst så er det etisk betenkelig. Er det ubevisst så er det uansett beklagelig. Min oppfordring er at kommunen nå velger å sende spesifisert regning til alle. Det er like selvfølgelig nå som i 2007.

Ringsaklista

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat