buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Skolestruktur: Breidablikk skole på Ilseng - foreslått lagt ned.Foto: Arnt Olav Velten
 
Utredning med fokus kun på økonomi
Bygdelista i Stange gikk til valg på et sterkt program med hovedfokus på opprettholdelse av nåværende skolestruktur og utvikling av bygdesamfunnene som forutsigbare trygge baser for unge og gamle.

Publisert: 03.nov.2016 17:19
Oppdatert: 03.nov.2016 17:41

I dette ligger det selvfølgelig mange faktorer som i helhet danner grunnlaget for et trygt og godt livsløp fra barndom, oppvekst til alderdom. Stedet hvor barnehagen, barneskolen og omsorgs- og aktivitetssentra for unge og gamle er sentrale samlingssteder. Et sted å vende tilbake til – forholde seg til. Hvor tilstedeværelsen av de samme sentrale områder er en forutsetning for økt bosetting og næringsutvikling.

Det Stange kommune nå står overfor er langt mer enn å ta stilling til en fremtidig skolestruktur. Det er kommunens fremtidige eksistens i forhold til vekst og utvikling som står på spill. Er det virkelig slik at vi uten kamp skal akseptere at kommunens administrative ledelse i høringsuttalelser fremmer kommunale endringer vi vet vil gripe sterkt inn i vår normale tilværelse?

Rådmannens høringsdokument om fremtidig skolestruktur i Stange er tuftet på kommunestyrets behandling av budsjett- og økonomiplan 2013-2016 av 20.12.2012 hvor rammene for utredningsarbeidet om fremtidig skolestruktur ble vedtatt.

I mandatet for utredningsarbeidet, sak 36/13, skal det på bakgrunn av innhentet faktagrunnlag beskrive og konsekvensvurdere utfordringer for Stange-skolen i et 10-15 års perspektiv innen områdene

• Pedagogisk

• Økonomisk

• Organisatorisk

• samfunnsmessig

Rådmannens forslag til ny skolestruktur i Stange ble slik som forventet. Ikke en demokratisk oppbygget argumentasjon for endringer til beste for våre barn og ungdom som går på skolen, ikke tanke for videreutvikling av bygdemiljøene ift. næringsutvikling og bosetting, men et forslag kun fokusert på økonomi.

Går en inn og ser på bakgrunnsstoffet for de anbefalinger som er gitt i høringsdokumentet er dette i hovedsak et bestillingsverk for å underbygge kommunens høyeste prioritet i denne sak – redusere kostnader til skoledrift.

Det bryter i stor grad med intensjoner om at de økonomiske sider ved en endring av skolestruktur ikke skal være fremherskende i forhold til barnas beste. Det synes også å være en klar nedprioritering av gitte forutsetninger.

Bygdelista vil sammen med alle berørte gå sterkt imot de foreslåtte endringer. Skal administrasjonen i Stange Kommune redusere kostnader, får de basere sine beslutninger på andre typer bestillingsdokumenter som ikke berører barnas beste og samfunnsutviklingen utenfor tettbebygde strøk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat