buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Utspilt sin rolle?

0
Publisert: 10.aug.2016 04:00
Oppdatert: 10.aug.2016 07:08

Det er med undring jeg følger utviklingen i Jernbaneaksjonens argumentasjon. Utgangspunktet var greit og forståelig: Vest var uaktuelt for det kommende dobbeltsporet. Nå er både Midt og Øst frarådet, og vi står igjen med Vest som eneste realistiske trasé. Og vi vet at det vil komme innsigelser som sannsynligvis vil frata kommunen retten til å vedta noe på tvers av dette som er i nærheten av å være gjennomførbart. Da sier Jernbaneaksjonen at Vest fortsatt er uakseptabelt, men den tar ikke stilling til andre alternativer. Og det er jo greit, for det finnes ingen andre realistiske alternativer hvis dobbeltsporet skal helt fram til Hamar og videre til Lillehammer. Men det er ugreit hvis dobbeltsporet virkelig er ønsket.

Som en konsekvens av et standpunkt som var forståelig før JBV kom med sin innstilling, følges det nå opp med et nei til en ytterligere senket kulvert og synlige kjøreledninger. Hvor skal dette ende? Det skal investeres 12 milliarder i denne regionen, og det aksjoneres altså nå også mot synlige kjøreledninger.

Dette er å gå baklengs inn i framtida, med hodet under armen.

Hamar kommune ber nå JBV svare ut spørsmål om en ytterligere senket kulvert er mulig, og at svar på dette er av så avgjørende betydning for løsningen og for den politiske behandlingen at spørsmålet ikke kan avventes til reguleringsfasen. Ordfører har ennå ikke tatt stilling, men avventer argumenter og høring før han konkluderer. Det er, på vegne av hele regionens utvikling, en særdeles klok oppførsel. At kommunen allerede nå ber om avklaringer på mulige løsninger knyttet til Vest, er svært håpefullt. Hvorfor? Av den enkle grunn at det nå virker som om det er realiteter og fakta som har kommunens hovedfokus, og at sorgprosessen knyttet til begravelsen av tidligere forhåpninger og tro er godt i gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat