buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Utviklingen i Hamar

Publisert: 07.jul.2017 20:33
Oppdatert: 10.jul.2017 06:14

«Hvor var Einar Lang-Ree når høyblokka vis-à-vis skoletorvet ble bygd?», spør Sven Erik Godager. Svaret er: Nylig innflyttet i husbankblokka Sverdrupgate 2, nede ved Stangevegen. De to første boligblokkene i Hamar ble bygget i 1949 i Christies g., Sverdrupsgt. 2 deretter i 1953. De to høye blokkene mellom Stortorget og Skoletorget kom, etter det jeg kan huske, i slutten av 1950-årene. Det var en skrikende mangel på rimelige to- og treromsleiligheter etter krigen, også i Hamar. Politikerne våre hadde en jobb å gjøre.

Aner jeg at Godager synes de to blokkene der ved Stortorget, stikker seg ut – høye som de er? Siden han er så opptatt av dem? Med datidens boligmangel skal man ikke i ettertid kritisere datidens politikere, som måtte skaffe folk tak over hodet – og det raskt!

Men de tok jo lærdom: hele vegen, fra Stortorget og til Furuberget, ligger hele denne bydelen der med lavhus-profilen, ikke et eneste høyhus! Folk som flytter til byen sier de trives så godt her, mon om ikke byen slik den ser ut, kan være et viktig poeng for dem? Med byens naturlige avgrensing av vann – i tre retninger – og stor tomtemangel, kunne politikerne fort ha bestemt seg for et annet alternativ – noe à la Benidorm – høyhus «en masse»?

Til saken: Med byen vår etablert på denne måten, tidlig bestemt av fortidens politikere, er det ikke da en plikt å ikke skamfere den, med et enslig høyhus på 34 etasjer. Ute på Tjuvholmen, byens front. Ordet «skyskraper» har alltid vært negativt ladet, – er en miljømessig uting.

Formannskapet fikk en ukes frist på seg til å ta standpunkt til å forlate et politisk vedtatt prinsipp om lavhusbebyggelse i byen vår, praktisert i mer enn fem tiår. Uten at det står et eneste ord om hvorfor, i rådmannens mangesidige innstilling. Da er det vel bare gjentatt en merkelig idé, som ble avslått av hele byen, allerede for 17 år siden?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat