buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Våre holdninger til dagens flyktninger
Det har gjennom uminnelige tider vært mennesker på flukt eller vandring, enten på grunn av sult eller av frykt for sine liv.

0
Publisert: 17.okt.2015 04:00
Oppdatert: 17.okt.2015 04:00

Meninger

For at vi best skal kunne bedømme våre holdninger til medmennesker som kommer til oss eller andre land kan vi starte med 2. verdenskrig og forløpet til den.

Det var ingen land som var villige til å ta imot jøder som ville flykte fra Hitler-regimet. Kun noen få som hadde penger eller kompetanse, som «vi trengte» fikk innreisetillatelse før verdenskrigen brøt ut.

Derimot var det mange nordmenn som takket Sverige, for at de ikke stengte grensen for folk på flukt.

Da USA måtte oppgi kampen mot kommunistene i Vietnam, var det mange millioner som hadde samarbeidet eller tjent på franskmennene og siden USA, som valgte å flykte fra landet. Det var ingen den gang, som hadde noen negative holdninger til å hjelpe disse menneskene og ta imot dem som nye landsmenn.

Siden fikk vi Balkan-krigen, hvor flere Albanere og Bosnier, valgte å søke seg til Europa, selv om de «vant» krigen med «vår hjelp».

Her snakker vi om folk med en helt annen kultur, språk og religion.

I dag er det folk fra Midtøsten som kommer til oss, og da har pipen fått en helt ny låt, de er en fare for oss “ekte nordmenn”. De kommer til å ta fra oss vår kristne tro, vår kultur, våre velferdsgoder, vårt demokrati osv.

Med den holdningen flere gir utrykk for, stiller jeg spørsmålet om hvilken kultur vedkommende er redd for å miste, hva med den kristne tro og utfoldelse, sin egen trygd, hvis man har noe av disse goder overhodet?

Anders B.B. hadde disse kjente holdninger mot visse innvandrere, og som han markerte med sin handling. Det virker helt malplassert når noe påstår at noe lignende vil skje, hvis vi tar imot disse folkene fra Midtøsten.

Jeg har påpekt det tidligere, at det var synd at man ikke etter 22. juli tok problemet alvorlig, men brukte rose-effekten, som et middel for at ikke lignende skulle skje i fremtiden, men som sagt, roser visner fort og dør.

Derfor ser vi at folk uten skrupler deler hans holdninger den dag i dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat