buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Illustrasjon: Oddmund Mikkelsen
 
Vårens vakreste eventyr
Pensjon kommer til å bli viktig i vårens oppgjør.

Publisert: 04.feb.2016 04:00
Oppdatert: 04.feb.2016 09:50

Det nærmer seg vårens vakreste eventyr, eller tariffrevisjonen 2016 som det også kalles. Arbeidstakerorganisasjonene med LO i spissen skal forhandle om hvilke rettigheter arbeidstakere skal ha de neste to årene.

Fellesforbundet, det største forbundet i privat sektor, har allerede flagget at pensjon blir viktigste kravet ved årets forhandlinger. Og de ønsker et forbundsvist oppgjør slik at Fellesforbundet gjennom den såkalte frontfagsmodellen forhandler først på vegne av LO, før resten av oppgjøret holdes innenfor de samme rammene. Formalitetene rundt hvilke krav som skal stilles, samt oppgjørsformen er ikke endelig vedtatt i skrivende stund. LOs representantskap bestemmer oppgjørsformen og hvilke krav som skal stilles 23. februar.

Fra 2006 ble det innført Obligatorisk tjenestepensjon (OTP). Denne ordningen var ment å sikre alle arbeidstakere grunnleggende pensjonsrettigheter og de aller fleste bedrifter har en slik ordning i dag. Likevel har vi over flere år sett at det er til dels store forskjeller i den enkelte arbeidstakers pensjonsrettigheter, og forskjellene er dessverre økende.

For det er hull også i denne ordningen. Blant annet ved at det ikke stilles krav om pensjonsavsetning for inntekt under 1G (ca 90 000 kr). Videre kan arbeidsgiver «nulle ut» opptjening for arbeidstakere som er i et arbeidsforhold mindre enn 12 måneder.

Med den blå-blå regjeringens allerede gjennomførte endringer i Arbeidsmiljøloven, kan som kjent arbeidsgiver ansette folk midlertidig i inntil 12 måneder. De kan videre avslutte arbeidsforholdet innen 12 måneder, uten nærmere krav til begrunnelse. Dagens OTP-ordning rammer dermed midlertidig ansatte, deltidsansatte og innleide, ved at disse oppnår liten eller ingen OTP-opptjening.

Etter at det er innført en rekke bestemmelser over mange år for å forhindre sosial dumping, har mange flere av tariffavtalene blitt allmenngjort (altså blitt omgjort til lovbestemmelser). Det innebærer at en innenfor en rekke bransjer ikke har anledning til å avtale dårligere lønns- og arbeidsvilkår, selv om ingen er organiserte, og selv om bedriften ikke har tariffavtale.

Bemanningsbransjen har likevel kunnet konkurrere på bekostning av arbeidstakernes pensjon, med bakgrunn i disse hullene i ordningen. På lengre sikt kan dette innebære fare for en svekkelse av det seriøse arbeidslivet, ved at de bedriftene og virksomhetene som slipper å betale pensjon for sine ansatte vil ha en konkurransefordel på bekostning av sine ansattes pensjonsrettigheter.

Pensjonsspørsmålet vil åpenbart bli en krevende øvelse for Fellesforbundets nyvalgte leder Jørn Eggum under årets oppgjør. Særlig oljerelatert virksomhet, som er svært viktig for landets økonomi, sliter kraftig. Og arbeidsledigheten er stigende. I Rogaland alene har ledigheten økt fra 2,4 prosent (desember 2014) til 4,3 prosent (desember 2015), og det er lite som tyder på en snarlig bedring av situasjonen.

Tar en på seg lokale briller er det riktignok mer oppløftende. Ledigheten i Hedmark har i samme periode sunket fra 2,7 til 2,3 prosent. For en gangs skyld kan det hende at oljeskyggen over Innlandet ikke er den verste plassen å befinne seg.

Men i tillegg til en krevende situasjon på arbeidsmarkedet, er det ingen tvil om at arbeidsgiverorganisasjonene med NHO og Norsk Industri i spissen, ikke akkurat tar bølgen for denne type reformer. «Som vanlig» avvises pensjonskravet blankt, med begrunnelse i at pensjon ikke er tariffestet og dermed ikke hører hjemme i et tariffoppgjør.

Så kan man jo undre seg over hvorfor arbeidsgiverorganisasjonene, som en del av det organiserte og seriøse arbeidslivet, ikke ønsker ordninger som kan hindre konkurransevridning for sine virksomheter? Arbeidsgiverorganisasjonene er uansett ikke det eneste hinderet som må forseres. Også blant de forskjellige fagforbundene innen LO, er det delte meninger om dette.

Det hele LO-familien garantert er enige om, er målet om at alle arbeidstakere skal ha en pensjonsdekning ved 67 år som utgjør minst 2/3 av tidligere lønn. For mange arbeidstakere er en slik ordning fortsatt milevis unna realitetene. Så pensjon bør være en viktig sak for de aller fleste av oss. Ikke minst fordi den offentlige folketrygdpensjonen stadig svekkes, samtidig som det brer om seg med private- og halvprivate pensjonsordninger innen store deler av næringslivet.

Jeg vil tro de fleste vil kunne si seg enige i at det åpenbart framstår som urimelig at en arbeidstaker ikke skal opparbeide seg pensjonsrettigheter allerede fra første krone av arbeidsinntekt. Det kan nok tenkes at diskusjonen like gjerne vil handle om hvordan en slik ordning skal innrettes, reguleres og ikke minst finansieres.

Når store samfunnsreformer skal innføres, har partene i arbeidslivet en tradisjon for å bringe en tredje part inn i forhandlingene, nemlig regjeringen. Når LO og NHO finner frem til løsninger er det ikke bare viktig for dem og forhandlerne. Det er viktig for nasjonen Norge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat