27. apr
 
Vårt nye fylke

Publisert: 12.jan.2018 12:30
Oppdatert: 12.jan.2018 12:39

Fylkessammenslåingen engasjerer, det går ikke en dag uten at vi leser en artikkel eller et innlegg om den i fylkets aviser. Egentlig så gjør mange av disse sakene og innleggene meg litt trist. Ikke fordi jeg er imot sammenslåingen, jeg ønsker den velkommen. Det gjør meg trist at de som engasjerer seg i så liten grad er opptatt av innholdet i den nye fylkeskommunen.

Det er i hvilken by administrasjonen skal ha pulten sin hva fylket skal hete, og hvordan fylkesvåpenet skal se ut som har engasjert flest. Jeg forstår at dette henger sammen med identitet og at det er viktig å beholde arbeidsplasser der man selv er folkevalgt, men det er faktisk ikke det viktigste.

Selv om jeg gjerne skulle vært fylkeskommunen foruten, driver den faktisk med en del viktige ting i dag. Fylkeskommunen har ansvar for milevis av veg, den har ansvar for at ungdommene våre skal ha en god videregående skole og komme seg igjennom denne. Fylkeskommunen har også blant annet en ledende rolle i næringsutviklingsarbeid som er viktig for hele fylket. Mange av disse oppgavene kan løses på et annet nivå, men nå og i årene fremover er det fylkeskommunen som har ansvaret.

Når vi slår oss sammen med Oppland, hvordan skal vi løse disse oppgavene bedre? Hvordan skal vi lære av hverandre og utnytte hverandres kunnskap til å dra i samme retning? Det er disse spørsmålene jeg ønsker vi snart skal få debattert i det offentlige rom. Det er disse spørsmålene jeg håper blir tema etter tirsdag. Da fylkestingene har satt punktum for en del av debattene.

Fylkestingsrepresentant i Hedmark

Medlem i Høyre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.