buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Vedtatt på gale premisser?

0
Publisert: 18.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 07:12

Som kjent vedtok kommunestyret i Ringsaker med knappest mulig flertall å gi Pihl AS tillatelse til å starte prosjektering for å bygge hytter i lia mellom Heståsmyra og Lunkefjellet. Spørsmålet er om kommunestyret var helt klar over hva saken dreier seg om.

I et intervju i GD bruker daglig leder i Pihl, Per Fineid, uttrykket «fortetting» om det som skal skje. Fortetting innebærer at det alt finnes enkelte hytter i det aktuelle området, og at det er snakk om å plassere inn flere. Framstillinga av motstanden mot hyttefeltet har også tidvis gitt inntrykk av at den består av etablerte hytteiere, som trekker stigen opp etter seg, dvs motsetter seg å få nye naboer.

Framstillinga er fullstendig feil. Når både DNT Lillehammer (som også har nordre Ringsaker som medlemsområde) og Lillehammer kommune har reagert kraftig, er det fordi Pihl her vil bygge ned et helt urørt område, som er en del av det vesle fjellområdet Heståsmyra-Lunkefjell-Nevelvatnet. Hyttene er tenkt bygd i den smale skogstripa mellom Heståsmyra og det åpne fjellet under Lunkefjell. Når en skigåer kommer opp fra Sjusjøen til krysset Fjelløypa-Skogsløypa, er han oppe i urørt fjellterreng. Der han nå ser mot snøkledte graner under en hvit fjellskråning, vil han etter utbygging se mot et boligfelt. En av de mest populære skiløypene i distriktet, Fjelløypa, går i nedkant av det planlagte feltet i hele dets lengde. En kan frykte at man i framtida vil gå og stirre inn i hyttevegger, slik man gjør andre steder Pihl har bygd.

Vi tillater oss å spørre ordføreren i Ringsaker: Var kommunestyret klar over at man her tillot hyttebygging i et til nå urørt område, eller trodde man at det dreide seg om en fortetting? Hvis det siste er tilfelle, må saken behandles på nytt.

DNT Lillehammer leder Sti- og løypekomiteen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat