21. aug
Ringsaker: Ordfører Anita Ihle Steen og rådmann Jørn Strand - et tospann som som forskutterer utfallet av politiske saker i media, skriver Senterpart.gruppa.Foto: Jo Kjetil Heggelund
 
Vekst og utvikling? Eller brød og sirkus?
La oss slå fast først som sist: det er mye å nikke anerkjennende til i ordfører Ihle Steen og rådmann Strands innlegg 3. september.

Vi i Senterpartiet er også stolte over alt som går godt i Ringsaker, og vil jobbe målretta for vekst og utvikling til det bedre. Vi tror imidlertid at det vil være vanskelig å målene vi setter, uten å erkjenne at vi kan bli bedre.

For limet i Steen og Strands glansbilder holder ikke. Det er helt riktig at vi gjør et «byks» i kommune-NM - fra 126.plass i fjor, til 110.plass i år. Hvor mange byks som gjenstår før vi er på nivå med naboene nevnes ikke. Gjøviks 72.plass, Lillehammers 42.plass, og Hamars 24.plass.

På en del områder er vi faktisk ikke fremst i Innlandet ennå. Vi har mye å strekke oss etter, kanskje til og med noe å lære?

Les Anita Ihle Steens og Jørn Strands innlegg her.

Apropos rangeringer. I Kommunal Rapports kommunebarometer er vi på 322. plass på pleie og omsorg, og 335. plass på helse. Sistnevnte områder «fokuserer vi på», i følge ordfører og rådmann. I realiteten kuttes tre millioner i pleie og omsorg fra 2019.

Ringsaker har befolkningsvekst, og vekststrategien er grunnen, ifølge ordfører og rådmann. Noe dokumentasjon på forholdet oppgis ikke.

Hvilke resultater har massiv satsing på markedsføring og omdømmefremmende tiltak gitt? Hvilke motiver har de som flytter hit?

Vi har ved gjentatte anledninger etterspurt denne informasjonen, som bør være både mulig og nødvendig å oppdrive. Spesielt om man skal forsvare videre satsing i samme spor.

Er ikke visjon og strategi en politisk oppgave? Ordfører og rådmann strør godt med sukker på, når de i fellesskap legger føringer for framtidige visjoner og strategier. Det har en bismak.

For er ikke dette en politisk oppgave, hvis myndighet ligger hos 41 valgte kommunestyrerepresentanter? Det er spesielt påfallende at utspillet kommer nettopp nå, når visjoner og strategier snart skal opp til politisk behandling.

Gjennom tre år i kommunestyret har vi opplevd at makt delegeres fra kommunestyre til rådmann. At store saker – som bassengleie til en halv milliard – stresses gjennom fordi «det haster». At ordfører og rådmann i tospann forskutterer utfallet av politiske saker i media, før de har blitt behandlet.

Derfor er det heller ikke overraskende at Steen og Strand vil «fokusere mer på målet og mindre på detaljstyring og regler». Det høres da egentlig bra ut?

Vi i Senterpartiet vil prioritere nødvendige satsinger innen skole, pleie og omsorg, legge tydelige føringer for en bærekraftig vekst og utvikling i hele Ringsaker, og jobbe for å styrke lokaldemokratiet vårt.

Da mener vi Ringsaker vil bli et bedre sted å bo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke