buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Velferdsprofitørene

Publisert: 09.jun.2017 16:48
Oppdatert: 12.jun.2017 06:33

Velferdsprofitørene eier også butikkene i handlesenteret nær deg. Butikkene her eies til dels av investeringsfond. Mange av varene som selges i matbutikken produseres i bedrifter som eies av slike fond. Mao skjelnes det ikke mellom butikkdrift, matvarer, helsetjenester eller offentlige husleieinntekter. I Terningen Arena ble husleieinntekten solgt for 700 millioner siste gang.

Det offentlige bidrar til å produsere mangemillionærer som gis muligheter til å bedrive økonomiske akrobatiske øvelser.

Om noen tror det er velmenende enkeltpersoner som elsker barn eller gamle, som driver private barnehager eller sjukehjem må man tro om igjen. Private aktører som eies for eksempel av Walleberg-konsernet er inne i norsk helsetjeneste for profittens skyld. Barnehager som Espira eid av internasjonale AcadeMia, er et konsern med milliardomsetning. FUS er /var en norsk barnehagekjede med stor fortjeneste til eierne.

Profitten som private investeringsfond, som eier både barnehager, matproduksjon og helsekonsern, drar inn fra det offentlige, blir ikke verken skattlagt som den skal eller forblir i landet. Utallige smutthull for å redusere skatten til kommunene, fylke og stat får man hjelp til av advokater og andre profesjonelle som tøyer grensene.

Det er ikke er snakk om sugerør, men hele ledningsnettet som er tilkobla offentlige pengekasser med politikernes velsignelse når man privatiserer offentlige tjenester. Etter hvert framstår alle statlige institusjoner inkludert Innovasjon Norge som markedsførere for nyliberal politikk hvor alt kan kjøpes og selges. De markedsfører «effektivitet» i offentlig sektor som betyr færre utdannete, lavere lønn og lengre arbeidstid. Arbeidskraften blir utnyttet, gjerne ikke betalt for og når faste ansettelser blir en drøm for mange unge som skal inn i arbeidslivet, hva gjør det med dem?

NAV og andre statlige etater er verre enn andre når de som er helt basert på offentlige midler, sterkt bidrar til å ødelegge systemet med faste ansettelser som ifølge kalkulator-Erna skal være hovedregelen. Hvor mye innovasjon eller med andre ord nyvinning, blir det i et system der de ansatte i hovedsak selv må bekoste alle ekstra utgifter til for eksempel kursing og opplæring? Fordrer et slikt system nye tanker som gjør for eksempel arbeidsplassen bedre? Svaret er nei.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat