buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Vern av foreldrenes, ikke barnas beste
Rekk opp hånda alle voksne som vil ha to hjem. Altså, det dreier seg ikke om å velge å bo delvis på hytta, eller bo i hvert sitt hjem som godt voksne kjærester eller ektefolk.

0
Publisert: 05.mai.2015 04:00
Oppdatert: 05.mai.2015 07:05

MENINGER

Spørsmålet er om du ønsker deg et dagligliv med to komplette hjem i samme bygd eller by, der du kan bo skiftevis en uke eller to om gangen? Ikke jeg. Aldeles ikke. Tanken er meningsløs. De aller fleste deler nok standpunktet.

Et unntak er barneminister Solveig Horne, Frp. Hun kan visst ønske seg to alternative hjem, etter som hun foreslår at dette skal være boformen for barn som har skilte foreldre. For hun ser vel ikke for seg at de skal kunne bo i to hjem et par uker ad gangen, mens hun ikke kan tenke seg det for sin del?

Hornes forslag er en ny bestemmelse i barneloven som nå skal sendes ut på høring. Det går ut på at hovedregelen skal være at disse barna skal bo like mye hos mor og far, et par uker hos mor, så hos far, tilbake til mor, tilbake til far, osv., i alle år fram til de blir store og flytter fra «redet/redene».

I gjeldende barnelov kan foreldrene også nå velge en slik ordning, og endel har praktisert den. Det er eksempler på at det har fungert godt der forholdet mellom foreldrene er bra. Jeg har registrert uttalelser fra ungdom om det på TV. Jeg har ikke sett innslag med eksempler på det motsatte, men de finnes sikkert. Ifølge Barneombudet, Dagbladet.no, 28. april 2015, foreligger ikke forskning som gjelder ordningen, men hun viser til at en del forskning tyder på at delt, fast bosted er ugunstig for barn under tre år. Hun er i mot barneministerens forslag.

Per i dag kan det se ut for at forslaget kan gå igjennom fordi Venstres Trine Skei Grande støtter det. KrF støtter det ikke. Heller ikke SV. Senterpartiet og Arbeiderpartiet har uttalt seg ennå, men forhåpentlig, og jeg kan vanskelig tenke meg annet, deler de KrF og SV sitt standpunkt. De ser det urimelige i at barn skal være på flytting hit og dit, og i barneministerens begrunnelser for en slik tohjemsordning. Hun mener blant annet at konfliktene mellom foreldrene blir mindre, de blir mer fornøyd, om de får ha barna boende like mye hos seg.

Kjære vene, for en brutal løsning og et umenneskelig ansvar som pålegges barna, om de skal betale for foreldres uenigheter med å bli tvunget til å dele seg og sitt på to hjem, en boform voksne mennesker neppe kan tenke seg. Håpet er at Venstre tar et annet standpunkt enn det partileder Trine Skei Grande forfekter sammen med Frp og Høyre, at også dette partiet innser at forslaget ikke er til barnets beste.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat