buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Vi kan ikke kutte i integrering og barns muligheter

Publisert: 20.jun.2018 10:51
Oppdatert: 20.jun.2018 12:20

Å lære språket er grunnmuren til å klare seg i et nytt land, for både barn og voksne. Hamar kommune trenger å ta vare på, og benytte ressursene til alle våre innbyggere. Lave fødselstall og lav innvandring, tilsier at vi ikke har råd til å sløse med potensialet til en eneste innbygger, og at kommune budsjettet må ha målhorisonter lenger enn årsresultatet. Å legge ned velkomstklassene uten å redegjøre for hvordan barn uten norsk kunnskaper, og gjerne uten skoleerfaring skal lykkes på skolen, er ikke forsvarlig.

Undersøkelse fra Institutt for samfunnsforskning og IMDI publisert 20. juni viser at det er flere nordmenn som er positive til innvandring enn de som er negative, men det er bred enighet i befolkningen om at vi ikke lykkes med integrering. Når vi nå har færre innvandrere som kommer, må det ikke bli en unnskyldning til å bygge ned integreringstilbudet, men ta tilbakemeldingen fra befolkningen på alvor. Undersøkelsen viser også at nordmenn mener språkkunnskaper er den viktigste veien til god integrering.

Å motta barn uten skoleerfaring i en skoleklasse fylt med elever med kompetanse både i læring og gruppeadferd helt fra barnehagen, i et klasserom med en lærer og krav til tilpasset opplæring til alle, er det klart at dette fort blir en for krevende situasjon. Vi skyver kostnaden og belastningen over på enkelt læreren og alle elevene våre, om vi legger ned integreringsklassene uten å ha en plan for hvordan disse elevene skal tas imot i skolene våre. Det krever tilstrekkelig kompetanseheving hos lærerne våre, og muligheter for mer tilrettelagt undervisning på alle skoler.

Om det blir billigere enn å kutte 1,2 millioner fra velkomstklassene stiller Hamar MDG seg svært tvilende til

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat