23. okt
Skole: Solvin skole har meget gode resultater over mange år.Foto: Jens Erik Jensrud
 
Vi kan ikke være mer uenig
Rådmannen i Stange kommune la 1. november fram sitt høringsdokument om skolestrukturen i Stange kommune.

Publisert: 10.nov.2016 16:23
Oppdatert: 10.nov.2016 17:06

Dette skulle egentlig vært et innlegg i den debatten, men etter å ha lest hvordan lederen i HA lørdag 5.11 beskriver «problemet Romedal» synes vi det er flere misforståelser som må oppklares først. Det står at Romedal har sakket akterut, og at dette kan ha noe med skolestrukturen å gjøre. Som foreldre ved en av barneskolene i Romedal ungdomsskolekrets, kan vi ikke være mer uenig.

Les også: Samfunnsmessige konsekvenser

Vår skole, Solvin, er en fantastisk skole med meget gode resultater over mange år. Solvin kjennetegnes som en skole med stor trivsel, høyt læringstrøkk og dedikerte ansatte. At det er kvalitet i alle ledd på Solvin er ikke bare synsing fra elever og foresatte, flere ulike undersøkelser viser det samme.

Resultater fra nasjonale prøver de siste årene viser at Solvin skole ligger over snittet for kommunen og det nasjonale snittet. Elevundersøkelsen viser det samme. Resultatene er entydige positive, med økende tilfredshet år for år. Elevene opplever at de får god støtte fra lærerne, god støtte hjemmefra, at det jobbes riktig med vurdering for læring, at det er felles regler på skolen og at de har en skolehverdag med svært lite mobbing. Dette er offentlige resultater alle kan studere.

Les også: Konsekvensene

I tillegg til årlige skoleundersøkelser, har Stange kommune gått sammen med kommunene Hamar, Løten og Ringsaker om å benytte ekstern skolevurdering som metode i det skolebaserte vurderingsarbeidet. Resultatene fra Solvin i 2014 samsvarer godt med det bildet vi tegner av skolen. Et lite utdrag fra denne eksterne skolevurderinga kan illustrere dette: Gjennomgående gode rutiner og god klasseledelse, felles oppstart i alle timer og god arbeidsro.

Disse resultatene og skolens målrettede arbeide er det mange som har lagt merke til. Lange søkerlister til alle ledige stillinger ved skolen vitner om en svært populær arbeidsplass. Skolen har slik kunnet rekruttere ettertraktede medarbeidere over flere år, og dermed fortsette den positive utviklingen. Det skolefaglige miljøet har lenge samarbeidet med Solvin. SePu, Senter for praksisrettet utdanningsforskning ved Høgskolen i Hedmark, har ved flere anledninger anbefalt rektor ved Solvin skole som foredragsholder. Det har også vært flere positive oppslag i media om Solvin skole.

Så HA, vi håper at alle de dyktige ansatte og andre skal slippe å lese om den triste situasjonen i Romedal igjen. Vi vil heller konsentrere oss om debatten. Og ta gjerne kontakt med Solvin dersom dere ønsker å høre mer fra skolehverdagen ved en av Stanges gode barneskoler. Det har mange andre gjort.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke