23. okt
 
Vi må heie på BioSmia

Publisert: 02.jun.2017 13:31
Oppdatert: 02.jun.2017 13:59

Den teknologiske utviklingen går raskt. Fortsetter utviklingen i elbilmarkedet som i dag, kan vi om 10 år stå ovenfor et globalt skifte hvor ingen lenger vil kjøre fossile kjøretøy. Standford-økonomen Tony Seba har i en rapport beskrevet at dette skiftet vil føre til en dramatisk utvikling for oljeindustrien, hvor omsetningen over få år blir redusert med 30 prosent. Dette gjør det i så fall ikke bare miljøfiendtlig å satse på ny oljeutvinning, det innebærer også betydelig økonomisk risiko.

Det grønne skiftet har altså på ingen måte «gått over», det har knapt begynt. Utviklingen viser at vi nå må satse mer enn noen gang på å være i front i utviklingen av bærekraftige løsninger. Åpningen av BioSmia tidligere i år var en framtidsrettet etablering. Ambisjonene om å være et senter for utvikling av teknologi, kompetanse og innovasjon på et internasjonalt nivå er akkurat slik de må være.

Det sies at vi utdanner ungdommen til yrker vi ennå ikke kjenner i framtida. BioSmia kan bidra til at mange av disse nye arbeidsplassene og yrkene kommer i Hamar og Innlandet. Derfor må vi alle heie på BioSmia!

Førstekandidat til stortingsvalget Hedmark Venstre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke