buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Skolebygging: De nye delene av Greveløkka skole er tatt i bruk for kort tid siden.
 
Vi skal fortsatt være en av landets beste på skole
Hamar er en av landets beste skolekommuner, det blir man ikke av seg selv.

Publisert: 24.mai.2019 15:59
Oppdatert: 26.mai.2019 13:51

Både ansatte foreldre, elever, administrasjon og politikere har jobbet systematisk og over lang tid for å få den posisjonen. Man blir heller ikke blant landets beste skolekommuner ved å ha dårlige skolebygg. Derfor har det i tyve år vært kontinuerlig nybygging og rehabilitering av skolebygg i Hamar, og det skal fortsette.

Da jeg kom tilbake i Hamar-politikken for tre år siden gikk Hamar med underskudd. Utvidelsen av Greveløkka var stoppet på grunn av dårlig økonomi, og videre byggeplaner fantes ikke. Som kjent er det nå ryddet i økonomien, men det betyr ikke at Hamar har skaffet seg egen seddelpresse. Vi må fortsatt bruke penger på en måte som gjør at vi beholder det økonomiske handlingsrommet.

Samtidig som vi ryddet i økonomien, satte vi i gang byggingen på Greveløkka. I disse dager bygges ny skole på Lunden, og i oppvekstplanen til Hamar kommune som ble vedtatt 18. desember 2018 står det: «I kommende periode vil det være behov for vedlikehold av Storhamar skole, Solvang skole, Rollsløkken skole og Prestrud skole».

Vi skal lage en opprustingsplan for skolene og denne må ha tilstanden til skolebyggene som utgangspunkt, men vi kan ikke ta alle samtidig. Jeg mener skoleopprusting bør ha topp-prioritet når det gjelder større investeringer og det er også inne i BBLs valgprogram, men dette er det tydeligvis noe uenighet om politisk. Jeg ser av programmet til Hamar Ap at de har andre prioriteringer.

Forøvrig håper jeg det ikke er slik i Hamar at kommunestyret må gjøre vedtak for at det blir malt når maling flasser, at vinduer vedlikeholdes og råtne bord byttes. Råte oppstår ikke plutselig, og forsvinner ikke av seg selv. Alle bygg trenger kontinuerlig vedlikehold, slik vi gjør på egne hjem. Derfor har vi nå omorganisert vedlikeholdsansvar og vaktmestertjenesten i Hamar.

I tillegg til en tilstands- og opprustingsplan må man sørge for å gjøre tiltak der behovene er umiddelbare. Rollsløkken og Storhamar har de eldste skolebyggene. Hvis vi skal erstatte disse med nye, regner jeg med det blir noen diskusjoner med vernemyndighetene. Men det overordnede i en slik diskusjon må være å tilby elever og ansatte skikkelige arbeidsforhold.

Et av fem hovedmål i Hamars kommuneplan er at Hamar skal være en av landets beste oppvekstkommuner for barn og unge. Det er vi, og det skal vi fortsatt være. Det krever kontinuerlig arbeid både med innholdet i skolen og med skolebyggene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat