buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
MAT: Mye av maten er full av giftstoffer. ILLUSTRASJON: Jon Eeg, NTB Scanpix
 
Vi spiser oss til sykdom og død
Mye av maten er full av giftstoffer. De vanligste årsakene til sykdom og død i vesten blir av forskere hevdet å være kronisk feilernæring.

0
Publisert: 15.jun.2015 04:00
Oppdatert: 15.jun.2015 06:53

Vi snakker om hjertesykdommer, kreft, slag, luftveissykdommer, alzheimer og diabetes. Enorme ressurser blir brukt til å reparere og lindre, samtidig som ytterst lite blir gjort for å avklare hvorfor vestlige menneskers immunsystem har mislyktes med å forhindre sykdom. Feil kosthold og uutforskede giftstoffer er av svenske forskere blitt anslått til å være årsaken til mellom 40 og 70 prosent av alle krefttilfeller.

Kjøtt: Husdyr og fjærkre tilbringer stort sett livet innendørs, og fores med ensidig kost. Dette påvirker dyrehelsa og livskvalitet. Sykdommene øker, medisinbruken øker, og kvaliteten på kjøttet går ned. Dette er da også en utvikling som bare vil fortsette med den landbrukspolitikken som nå føres, med større enheter og billigst mulig mat.

Fisk: Oppdrettsfisken bor trangt og fores med ensidig kost som er tilsatt kunstige fargestoffer, antibiotika og andre medisiner.

Korn, poteter, grønnsaker: Det utvikles stadig nye sorter hvor det blir lagt vekt på store avlinger. At næringsinnholdet reduseres blir det lagt lite vekt på. Forskning har vist at innholdet av næring, vitaminer og antioksydanter er betydelig mindre i foredlede sorter enn i lite foredlede sorter/eldre sorter.

For noen kornsorter er det målt vitamininnhold som bare er fem prosent i forhold til ikke foredlede sorter. Men dette er ikke enkelt, for det finnes en internasjonal traktat med FRØLOVER. Bøndene blir hindret i å bruke eget frø, og i noen land må bøndene betale avgift for å bruke eget frø. Det er bare den som eier sorten, som har lov å selge den. Vi har mistet 85 prosent av alle frøsorter.

Ferdigmat: Saltvann og fremmedstoffer blir sprøytet inn i både fisk og kjøtt for å øke vekten. Vaniljesmaken i noen iskremer kommer ikke fra vanilje, men er tilvirket av råtne grantrær fra Borregaard. Iskrem kan for eksempel inneholde 31 ulike fargestoffer og 13 forskjellige søtningsmidler. Man vet at mange av de 49 tillatte fargestoffene radikalt reduserer veksten av nerveceller. Det smaksforsterkende E621 monosodiumglutamat ble det allerede i 2001 brukt 1,5 millioner tonn av på verdensbasis. Man vet at gnagere pådrar seg nerveskader ved inntak av stoffet.

Norske myndigheter skryter av at det brukes mindre plantegift, medisiner og hormontilsetninger i norskproduserte varer enn i andre land. Da er det skremmende at vi i 2012 importerte matvarer for 43 milliarder kroner.

Velg matvare med så få tilsetninger som mulig, gjerne økologisk, kortreist, kjøp gjerne på bondens marked eller direkte av bonden. Velg matvarer med kort holdbarhet, de har færrest tilsetningsstoffer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat