buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Barn: Et barn har i utgangspunktet best av å vokse opp med sine foreldre, hvis det er mulig.
 
Vi trenger ny familie-politikk her i landet
Det er tragisk å se hvordan endel norske foreldre opplever barneverntjenesten.

Flere saker med norske foreldre blir tatt opp i Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol. En sak på Dagbladet Nett, viser at Norge sender en hel delegasjon på 8-9 jurister mot en mor. Ikke hadde de gode saklige argumenter heller (i hvert fall ikke i det vi fikk se på denne videoen). Tragisk var det også å se, at positive rapporter fra tiden babyen ble født, og var på sykehuset, ikke ble tatt med da fosterforeldrene fikk adoptere sønnen hennes. Heller ikke ble en positiv rapport fra jordmor lagt fram.

Barnevernet skjuler seg bak taushetsplikten. Er det virkelig slik barnevernet jobber? De prøver å få til en dårlig historie. En halv sannhet kan aldri bli en hel sannhet. Ved å utelate positive rapporter, viser det at barnevernet har en agenda. Da er det ikke deres valgspråk «Barnets beste» som skjer, for et barn har i utgangspunktet best av å vokse opp med sine foreldre, så langt det er mulig. Det virker rett og slett som at barnevernet misbruker makta og bevisst bryter loven i en del tilfeller, som i denne saken. Kontakten mellom saksbehandler og fostermor i denne saken, var på vennskapsnivå, hvor tekstmeldinger avsluttes med klemmer (skrevet). Det prøvde barnevernet å benekte.

Partiet De Kristne (PDK) ønsker heller å ha et Familievern i stedet for barnevern. Vi ønsker også å ha familiehjelp til barnefamilier som sliter en periode. Norsk barnevern har vist i en del tilfeller at de tar barna fra foreldrene, før hjelpetiltak er gjort. Det er helt i mot deres egen lov (barnevernloven) som de er satt til å forvalte. Omsorgsovertakelse skal være siste utvei.

Det er ikke første gangen norsk barnevern er i fokus. I store deler av verden gikk veldig mange mennesker i demonstrasjonstog mot norsk barnevern for noen få år siden. Heldigvis fungerer ikke barnevernet ellers i Europa på samme måten, slik at folk i Europa (og andre deler av verden) ser hvordan barnevernet i Norge fungerer på en lite adekvat måte.

Jeg er selv utdannet barnevernspedagog, men er likevel sterkt uenig i endel saker innen barnevernet offentligheten har fått et innblikk i. I noen saker går det på trosfriheten løs. Hva er for eksempel verst av å få en dask på baken i oppdragerøyemed slik noen foreldre fra andre land fortsatt praktiserer (også her i Norge), kontra det å tvangsplassere hele barneflokken vekk fra hjemmet sitt?

Det å ta barna ut av hjemmet på en brå og brutal måte og før hjelpetiltak er gjort, er ikke en lovlig praksis av barnevernet. Det skaper mye større traumer for barna enn å få en dask eller to på baken av sine foreldre. Selv om foreldrene egentlig bryter norsk lov ved å gi sine barn en dask på baken, fritar ikke det barnevernet til å bryte loven ved sin framferd. De som nettopp er satt til å forvalte barnevernloven. Når slike lovbrudd skjer fra barnevernet, trengs det et uavhengig organ som kan overprøve barnevernet, slik at foreldrene ikke blir helt overkjørt av myndighetene. Vi trenger å få en forandring i familiepolitikken i landet vårt. Det trenger norske barn. Det trenger norske foreldre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat