22. mai
 
Vi vil gi et tilbud til alle ungdomsskolene

Publisert: 13.feb.2018 14:24
Oppdatert: 13.feb.2018 14:41

I HA 13. februar skriver Eline Rose Schmidt Lund om seksualundervisning i skolen. Vi kjenner oss mye igjen i det hun beskriver om dagens tema. Derfor tilbyr vi på SMISO Hamar et undervisningsopplegg til alle ungdomsskolene i våre bidragskommuner.

Der er tema normal seksualitet, seksuell utvikling, kropp, grenser og overgrep. Mange skoler bruker tilbudet vårt og gir elevene en bredere forståelse av seksualitet og grenser. Avhengig av hvor mye tid vi har og størrelsen på gruppene brukes det tid til refleksjon for ungdommene selv. Tilbudet Schmidt Lund etterlyser finnes, med andre ord.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er i gang med et arbeid der dagens undervisningstilbud evalueres og utvikles, slik at alle elever i landet skal få det samme tilbudet. Dette arbeidet er blant annet SMISO Hamar med på.

Vi vil gjerne forebygge trakassering og overgrep, og vi tror at veien går gjennom undervisning og bevisstgjøring. Vi tror det er en god idé at dette tilbudet kommer fra eksterne aktører, slik at tilbudet er likt for alle.

Vi på SMISO Hamar er i gang med et prosjekt der vi skal tilby undervisning på 6. trinn. I tillegg underviser vi i dag på barnehagelærerutdanningen og pedagogisk personale på barneskoler og i barnehager.

Tilbudet og kompetansen finnes – og når ressursene er på plass vil forhåpentligvis tilgangen være like god for alle.

Faglig veileder

SMISO Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.