buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Vil Olsok forsvinne?

0
Publisert: 30.jul.2016 04:00
Oppdatert: 30.jul.2016 08:34

Vil Olsok og andre norske merkedager fra Primstaven forsvinne? Er de en saga blott i fremtiden? I Norge har vi endel «tradisjoner» som trolig kan stå for fall. Jula, påsken, Kristi himmelfart og så videre. Fra den gamle Primstaven har vi blant annet tradisjoner som St. Hans og Olsok.

Med økningen av migranter, med andre religioner, er vi på vei til å få innført nye tradisjoner, som blant annet Ramadan og Idd. Trolig er dette tradisjoner som gjør at noen av våre norske tradisjoner, kan bli fortrengt i det «nye Norge». Selv 17. mai er under press, hvor det stadig ropes høyere om at disse migrantene skal bruke sitt flagg fra sitt opprinnelsesland. Alle signaler tyder på at en endring er på gang.

Mye av den norske kulturen, slik vi kjenner den, kan stå for fall. Dette er noe vi og media helst ikke vil snakke om. Årsaken er trolig vår naivitet og snillisme, og redsel for å bli betegnet som rasistiske og fiendtlig innstilt over for det fremmede. Media og oss andre, er kjappe med å sette folk i bås, for at vi vil bevare det norske, norsk kultur og levesett.

Etter min mening feiler vi i utgangspunktet med vår naivitet og snillisme. Denne «snillismen» skulle vi ha utført i migrantenes hjemland og nærområder, og ikke tillate å sette vår kultur under press her hjemme på berget.

Jeg ønsker at mine barn, barnebarn og kommende slekter, skal få oppleve mest mulig av «mitt Norge». Så får de heller reise på ferie til utlandet, for å oppleve det fargerike fellesskapet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat