buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Pant: Ny strekkode over den opprinnelige.
 
Vinn vinn

Publisert: 27.des.2016 16:58
Oppdatert: 27.des.2016 17:07

50 prosent avslag på mat som går ut på dato er bra. Som miljø og klima engasjert ser jeg store samfunnsfordeler med at maten vår ikke blir kastet. Når først arbeidet, omtanken og transporten for at vi kan få mat på bordet er gjort, er det i det minste vi kan gjøre er å behandle den med respekt.Øke bevisstheten med holdbarhet på mat er en måte, best før er ikke det samme som, ikke spiselig etterpå.

Jeg benytter meg mye av å kjøpe mat som går ut på dato, dette for å kaste mindre mat. Men en ting har jeg sett meg litt lei på, er at når jeg kjøper juice som har fått en ny strekkode fordi den koster 50 prosent av original pris, så er den samme strekkoden skyld i at man ikke får resirkulert flasker med pant. Og få den nye strekkoden av er nesten umulig.

Så derfor vil jeg be matbransjen om at de ikke setter den nye strekkoden over den gamle, for da får vi ikke pant.

Hva om man fikk samkjørt strekkodene med pantekoden, men det er sikkert teknisk utfordrende. Derfor oppfordrer jeg til at den nye strekkoden sette litt over den gamle slik at den som sitter i kassa ser at det er to strekkoder og bruker den som er ny, samt at vi fortsatt får benyttet oss av gjenvinningsordningen på flasker med pant. Dette må være en vinn vinn-situasjon for oss og naturen.

Gruppeleder Ringsaker MDG

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat