23. okt
POLITIKERE: De tre mest framtredende ordførerkandidatene. Fra venstre Morten Aspeli, Knut Fangberget og Einar Busterud. FOTO: TROND LILLEBO
 
Vis oss regnearkene!

0
Publisert: 29.mai.2015 04:00
Oppdatert: 29.mai.2015 04:00

14. september skal det velges nytt kommunestyre i Hamar. Partiene og tre ordførerkandidater har begynt kampen om velgernes gunst. Gunst avhenger av tillit, og i den grad den finnes, er den tynnslitt etter at kommunen har havnet i luksusfellen.

Vi må derfor få vite mer enn bare hva de respektive partiene ønsker å prioritere. Nå må vi få se et økonomisk bilde som forteller oss hva de enkelte tjenesteområder vil koste, kommunens utgifter til drift, renter og nedbetaling av lån osv. sammenholdt med de forventede inntekter fra skatt, avgifter, staten og andre kilder.

Vi må jo forvente at partiene har gjort denne hjemmeleksa før de går ut med valgløftene. Hvis de ikke har regnet ut hva valgløftene vil koste, hvordan kan velgerne ha tillit til at de blir innfridd? De fleste er forberedt på at kommunen må redusere sine tjenester på sensitive områder som for eksempel eldreomsorgen. Å konkretisere dette med tall og konsekvenser kan muligens medføre noen færre stemmer fra pensjonistene, men samtidig skape tillit til at partiet vil føre en ansvarlig og bærekraftig politikk innenfor de gitte økonomiske rammebetingelser.

La det samtidig være sagt at Hamars politikere er gode og velmenende mennesker som vil oss alle vel. Tilliten til at de kan gjøre dette på en økonomisk forsvarlig måte må imidlertid styrkes, ikke bare med fagre løfter, men ved å dokumentere at de har et nært forhold til de økonomiske realiteter. Først da kan de be om velgernes gunst.

Med dette vil jeg anmode partiene om å legge regnearkene ut på sine respektive hjemmesider. På forhånd mange takk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke