Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
I STARTGROPA: Morten Elvestad (26) mottok i helga 25.000 kroner i talentstipend fra Sparebank 1 Østlandet. Her framfører han Prøysens «Mannen på Holdeplassen» i kulturhuset på Hamar. FOTO: Sparebank 1 Østlandet
 
– Våg å satse på drømmen
Morten Elvestad (26) fra Hamar har lenge vært klar på at skuespiller er det han vil bli. Han håper å inspirere andre til å tørre å følge drømmene sine.

Publisert: 02.sep.2017 09:43
Oppdatert: 02.sep.2017 09:49

Livet som frilansskuespiller i Oslo har sine opp- og nedturer, kan han fortelle. Morten Elvestad fra Hamar har allerede rukket å gjøre mye, og mottok i helgen 25.000 kroner i stipend for videreutvikling av evnene sine.

Hvor og når startet skuespillerdrømmen?

Spiren begynte vel for alvor å gro i tiendeklasse, da jeg var med på Hakkebakkeskogen på Ajer ungdomsskole. Jeg sto mye på scenen som barn, jeg bodde på Svalbard fra jeg var 7 til 10 år, og der var jeg aktiv i amatørteater. Litt senere, da jeg begynte på Høgskolen, oppsøkte jeg også sangpedagog, og derfra bare ballet det på seg.

Kan du fortelle litt om skuespillerkarrieren din så langt?

Jeg flyttet til Oslo i 2013, da hadde jeg kommet inn på Westerdals Oslo ACT, en ganske ny skole med skuespillerlinje. Der tok jeg en bachelor. Så langt har karrieren basert seg på småjobber. Jeg medvirket en stund i Hotel Cæsar fram til det endte, noe som ga mersmak. Ellers er jeg ofte på prøvefilminger for reklamefilmer, jeg har medvirket i noen kortfilmer, og jeg tar også på meg modelloppdrag for fotografer som holder på å etablere seg. Jeg er i en sånn fase i livet hvor jeg må bygge et navn, jeg må opparbeide meg et repertoar. Trikset i den bransjen her er å lage sin egen arbeidsplass, du får ikke jobbene servert på sølvfat.

Du mottok Sparebank 1 Østlandets talentstipend i helga. Hvordan føltes det?

Jeg takker og bukker for en utrolig fin mulighet og den tilliten jeg har fått. Det er gøy å få støtte til å utvikle meg selv i denne bransjen. Pengene går til videreutvikling av evnene mine, som sang- og skuespillertimer. Jeg ønsker jo også å bevege meg utenlands etter hvert, og har siktet meg inn på New York. I statene har jo guden over alle guder i min bransje, Ivana Chubbuck undervisning, og det hadde vært utrolig gøy å ta kurs med henne.

Er hun et forbilde for deg?

Ja, verktøymessig. Hun utarbeidet sin egen skuespillerteknikk som hun lærer bort. Konstantin Stanislavskij (russisk skuespiller og regissør, red.anm.) la grunnarbeidet for skuespillerteknikk, hvordan man tilegner seg en karakter, og hun har sin egen vri på dette.

Hva trenger man for å lykkes i denne bransjen?

Det er å ha et produkt å tilby som ingen andre kan. Du er jo deg, ditt eget instrument. Alle er jo unike. Det gjelder å finne de egenskapene du har som kanskje ikke andre har, og fremme dem på en god og spennende måte.

Hva er dine beste og verste egenskaper?

Min beste egenskap er vel at jeg ikke er redd for nye utfordringer, jeg tør å prøve noe nytt og holder ikke meg selv tilbake. Dårlige egenskaper har vi vel alle – og Jeg kunne nok gjerne blitt litt bedre til å promotere meg selv, være mer frampå. Det trenger man jo for å lykkes i denne bransjen.

Hva er skuespillerdrømmen din?

Det må vel være å kunne leve av det. Konkret så vil jeg være med på å skape noe helt nytt, som ikke er gjort før. Får man en rolle som for eksempel Peer Gynt, så må man gi karakteren eget liv, så jeg ønsker å bringe til live en karakter ingen har sett før.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Forhåpentligvis med en timeplan full av jobber. Da er jeg sikkert også så heldig å kunne inspirere andre som meg der ute. Jeg har jo mye inspirasjon fra Hamars store sønn, Anders Baasmo Christensen. Jeg håper også jeg kan være med på å inspirere nye til å tørre å følge drømmen.

Hva blir det neste å se fra deg?

Jeg og noen andre jobber for øyeblikket med å sette opp et juleteater i Oslo, som vi også håper å bringe til Hamar. Det er en komedie, som vi skriver selv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke