Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
GOTMAR RUSTAD: Spiller fortsatt «En akevisitt».
 
Akevitt på teater
Vandreteateret «En akevisitt» er reinspikka teaterhistorie på Hedmarken.

Publisert: 18.aug.2017 07:37
Oppdatert: 18.aug.2017 07:45

Enmannsforestillingen skrevet av Odd Magnar Syversen er Norges mest spilte teaterforestilling, framført mer enn 6000 ganger. I sommer spilles den fredag, lørdag og søndag hver uke, og det skal fortsette fram til lørdag 2. september. Så nå begynner det å haste for å få den med seg i denne sesongen.

Dessuten nærmer det seg akevitt-sesong. For 1. og 2. september er det klart for årets utgave av Pultost- og akevittdagene i Løten. Så om en velger teaterforestillingen denne helga, kan en jo boltre seg på festival med pultost til akevitten om to uker.

Noe av det spesielle med «En akevisitt», er at det er i stor grad akkurat det samme opplegget som gjennomføres. Første gang Gotmar Rustad spilte «En akevisitt» på Løiten Brænderi, var 5. juni 1993. Da hadde han nok ikke drømt om at han skulle fortsette med det de neste 24 årene, og sannsynligvis enda lenger. For fortsatt er det ingen som vet når det ender. Av de 6.000 forestillingene, har Gotmar spilt over halvparten. Det gjør ham til den mann i verden som har spilt enmannsforestilling desidert flest ganger. De andre skuespillerne har vært Lars Erik Holter, Peter og Anders Kippersund, Anders Brøntveit, Yngve Sørlie og Tore Tollan.

Og neste år er det 25-årsjubileum. Det skal sikkert feires med tidenes akevisitt.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke