Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
FOTO: aNNE KARI LØBERG
 
Demonstranter stoppet lagring av farlig avfall
MILJØKAMP på Dovre i 1992: – Husk fjellvettregel nummer sju, det er ingen skam å snu, ropte fem hundre demonstranter i toget mot Folldal Verk på Hjerkinn søndag 16. august 1992.

Publisert: 20.aug.2018 09:46
Oppdatert: 20.aug.2018 10:24

Snu måtte de også selv gjøre, for bommen var låst.

Det var planer om å lagre spesialavfall i de nedlagte gruvene, og miljøkampen var i gang over hele landet.

Dette bildet sto på forsiden av HA, og nærmere tusen mennesker fra hele landet møtte opp på Dovre-treffen den gangen. De aller fleste var tilreisende, og lokalbefolkningen holdt seg stort sett hjemme. Det vrimlet av kjendiser på Hjerkinn både lørdag og søndag den helga i 1992.

Terje Tysland og Åge Aleksandersen sørget for utekonsert, og Jon Michelet leste fra «Peer Gynt» og sammenlignet Thorbjørn Berntsen med Peer Gynt. Den største kjendisen i denne sammenhengen var utvilsomt lederen i Naturvernforbundet, Dag Hareide. Aksjonistene fikk medhold i sine synspunkter, og lageret av spesialavfall ble aldri plassert på Dovre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke