Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Drømmeland for familien
Ankerskogen: I Ankerskogen kan du fylle de ledige dagene i sommerferien med bading, velvære og moro.

Publisert: 11.aug.2017 06:58
Oppdatert: 11.aug.2017 07:11

For mange er kanskje utenlandsferien unnagjort og jobben står for tur. Har du derimot noen dager igjen av ferien og vil fylle dem med aktiviteter for hele familien, er ikke muligheten langt unna.

Siden april i 1981 har Ankerskogen på Hamar vært et attraktivt sted. Mange forbinder det kanskje med bare svømmehall, men siden nyåpningen 11. januar 2014 har besøkende fått mulighet til å gjøre mye mer enn å svømme. Barnevennlige basseng og sklier, velværeavdeling og trening med instruktører i vann og på land, er tilbud du kan benytte seg av i Hamars populære attraksjon.

Til tross for at sola og varmen har glimtet til utenfor Ankerskogen, fylles bassengene på innsiden opp av glade barn, til dels avslappede foreldre og sprek ungdom. I barneavdelingen kan man bryne seg på en klatrevegg, sitte i et boblebad, kjøre sklier eller plaske rundt i bassenget. Her er det helt klart flest familier som har funnet seg til rette, mens rett utenfor har eldre barn og spreke krålere tatt utfordringen i svømmebanene eller fra stupebrettene.

Der den barnevennlige avdelingen ligger, kunne man tidligere få seg et måltid. Det kan man for øvrig fortsatt, men i en noe mindre kafeteria – uten at det er noen stor påkjenning for køhatere. Tar du ikke med medbrakt mat, tilbyr kafeteriaen enkel og grei mat som burger, pølser, toast og bakt potet.

I boblebadet som er plassert sentralt i barneavdelingen, sitter Camilla Frydenlund med døtrene Karoline (10) og Janicke (7). Som mor til to badenymfer forteller Camilla Frydenlund at Ankerskogen er et svært godt tilbud for familier.

– Det er fint og barnevennlig, sier hun.

Karoline har brukt tiden i Ankerskogen denne dagen til å kjøre sklia og badet varmebassenget. Hun tar en tur i «den hvite sklia» og ankommer enden med et smil.

– Det er veldig gøy, men det skulle gått litt fortere, sier Karoline.

Beveger man seg ut fra det mer barnevennlige området er plaskenivået litt høyere. I dette bassenget kan de som ønsker klatre opp på store vannleker og stupe fra både en, tre, fem og ti meter utfolde seg I den andre delen av bassenget kan de mer seriøse svømmerne ta en svømmeøkt i en mindre hektisk del av det såkalte idrettsbassenget.

Det 50 meter lange idrettsbassenget tilfredsstiller altså både den spreke og den elleville. En av de elleville er Mathias Jonsrud Heiberg (9). Han har fått med seg mormor Britt Iren Vindfallet Jonsrud (63) til badeanlegget. Nå som Mathias ikke lenger går på SFO er Ankerskogen et godt alternativ. Faktisk bedre enn SFO ifølge Mathias selv. De har brukt dagen på å kaste ball og kost seg med bading. En liten aperitiff ble inntatt på kafeteriaen, og mormor Jonsrud sier prisen er overkommelig hvis man er få.

– Vi spiste softis. Da betalte vi 70 kroner, og det er nok, siden det koster såpass mye for inngang. For større familier blir det nok dyrt, sier Jonsrud.

Når HA tar en prat med Britt Iren og Mathias Jonsrud, sitter vi på tribunen som ligger oversiktlig ved bassenget. Når det er svømmestevner på badeanlegget, kan tribunen gi seter til hele 800 publikummere.

Forbi det energiske lekeområdet i storbassenget, kan man gå gjennom en gang som fører til et stille-basseng. Her kan de gå som ønsker å bade i et basseng med ro og stillhet, uten forstyrrelser fra stupere og krålere. Ønsker du enda mer ro, kan du gå forbi dette og entre Ankerskogens velværeavdeling. Dette er ikke bare en avslappende plass du kan tilbringe tiden for å lade opp ekstra til jobbstart etter ferien. Her kan du også gå rundt og utforske bassengene med svært variert temperatur, ulike saunaer og badstuer med lukter eller ta en tur ut under åpen himmel i stampen Her inne er det 18 års aldersgrense.

Er du av dem som har slappet av nok i ferien og har behovet for å få opp pulsen, er det muligheter for det både på land og i vann i Ankerskogen. I treningsområdet kan du benytte seg av både slynger, styrkeapparater. For å trene kan du komme på drop-in til en viss pris hvis du ikke allerede er medlem. Ønsker du å kjøle deg ned i bassenget etter treningen kan du gjøre det for en noe høyere sum. Ingen vil vel nekte for at Ankerskogen har noe for alle og enhver.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke