Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Dyreparken får drahjelp
Kortreist: Åpningen av Innlandsporten kan bidra til å øke besøket ved Tangen Dyrepark til nye høyder.

Publisert: 23.jun.2017 06:36
Oppdatert: 23.jun.2017 06:55

Innkjøringen til Tangen Dyrepark ligner for øyeblikket mest på en byggeplass. Eller rettere sagt: Det ER en byggeplass. I løpet av juli åpner blant annet Circle K, Burger King og Coop-butikk ved E6-avkjøringen til Tangen. Det nye næringsområdet ligger bare et titalls kenguruhopp fra Tangen Dyrepark, som ligger pent plassert i skogen rett bak den nye Innlandsporten.

Eieren av dyreparken, Erik Nielsen, håper og tror nyåpningen i nabolaget vil gi et solid løft.

– Vi håper at blant annet bensin, dagligvarer og lading av elbil gjør at flere blir klar over vår eksistens. Innlandsporten er absolutt positivt, vi ønsker dem hjertelig velkommen.

Nielsen gleder seg til årets sesong. En av nyhetene er at parken har skaffet en ny sebra fra Belgia. Sebraen er en hann, og det passer veldig bra siden den eksisterende sebraen ikke er det.

– Vi håper på avkom etter hvert, smiler Nielsen.

Hanner og hunner som bor sammen døgnet rundt er likevel ingen garanti for at det blir familieforøkning. Kjendisapen Amadeus og hans angivelige kjæreste Ebba er et godt eksempel på nettopp det.

– Hehe, nei, det er ikke godt å si hva som er status mellom de to akkurat nå. Det skjer ikke noe særlig på kjærlighetsfronten, så foreløpig har det heller ikke blitt noe avkom …

Amadeus er 22 år, og Ebba 18, men det er ikke spesielt gammelt i apenes verden.

– Han skal ikke være for gammel, så vi får se hva som skjer, sier Nielsen.

Ellers har dyreparken i år utvidet tilbudet med en innhegning full av sau, geit og kalkun. Her er det «selvbetjening» og fullt mulig å gå inn til dyrene. Skapningene bråker riktignok en del, men de skal være et par hakk snillere enn alligatoren som inntil nylig bodde i dammen på den andre siden av stien. Der var også besøksreglene noget strengere.

Midt i parken finner vi en engasjert gjeng som er travelt opptatt med å fôre påfuglene. To år unge Ida Bråthen Skaug er på tur med tante Mona Bråthen og mormor Kari Bråthen – alle fra Dal i Akershus.

– Vi har det veldig bra, det er jo så fint vær, smiler Mona.

Trekløveret er enige om at påfuglene må være dagens høydepunkt.

– De er nok de morsomste. Også så flotte farger! Det skumleste må være reven når den skriker …

Denne dagen var ennå ikke sebraene på plass, så den lille gjengen er fast bestemt på å komme tilbake senere på sommeren for å få med seg alt.

– Samtidig er det fint å unngå det verste stresset ved å komme hit før høysesongen, sier Mona.

Mormor Kari prøver å antyde at parken snart stenger, men det vil ikke det vesle barnebarnet ha noe av.

– Neeei, vil ikke gå …!

Ingen kan vel motsi en fast bestemt toåring, så da blir det likevel litt mer påfyll til påfuglene.

I skogen ved dåhjortene møter vi Lars og Wenche Nysæther fra Tangen. De to rusler rundt og nyter sitt første besøk i parken.

– Det er jo rett i nabolaget, men vi har faktisk ikke vært her før nå, sier Lars.

– Det er stille før stormen. I fjor sommer var det tettpakket med biler.

Paret fortsetter videre bort mot parkens mest kjente attraksjon, nemlig apen Amadeus og hans Ebba. Mens Ebba styrer med sitt, svinger Amadeus seg rundt i nettinggjerdet. Plutselig skyter de lange og hårete armene ut mot de intetanende tilskuerne. Lars skvetter.

– Oi, så fort det gikk!

Det er åpenbart en grunn til at hele buret er dekket med advarsler om at folk må passe på solbriller, mat, hår og andre eiendeler man helst ønsker å beholde.

I den lille bua ved inngangen sitter Linn Vangen. 17-åringen fra Tangen har nettopp startet karrieren som sommerhjelp i parken.

– Ukedagene har gått litt sakte i starten av juni, men høysesongen er rett rundt hjørnet, smiler hun – og gleder seg til langt travlere dager i juli og august.

Parkeier Erik Nielsen håper på mange flere besøkende i dagene og ukene framover. De siste årene har besøkstallene ligget stabilt på rundt 25.000, og i år er målet å få til en liten økning.

– Hittil i år har det vært mye dårlig vær, men besøket har likevel vært ganske bra. Høysesongen er nå fra midten av juni og fram til midten av august. Vi ønsker som vanlig alle velkommen, avslutter han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke