Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Åpent: Møystad Gård på Hamar er av mange som har åpent.
 
Et gårds-eventyr
På fredag starter distriktets egne versjon av Bonderomantikk, der byfolk søker bønder, i alle fall deres velfylte spiskamre og boligers naturskjønne beliggenheten.

Publisert: 07.jul.2017 06:45
Oppdatert: 07.jul.2017 06:51

Sett deg i bilen (eller på sykkelen om du fortsatt jobber på sommerkroppen) og kom deg av gårde. Det største samlingen av gårder finner man på Nes og Helgøya, men vågale mennesker kan jo selvsagt reise helt til Toten. Eller hvorfor ikke stoppe på Rudshøgda, og få med seg Prøysenfestivalen samtidig? Uansett hvor langt eller kort du vil reise finnes det en gård som kan ta deg imot og servere mat.

Matfestivalen har fått navnet «Sommer på Mjøsgårdene». På Helgøya i Mjøsa ligger storgården Hovelsrud med sin vakre hage – restaurert og tilbakeført til 1840-tallet. Her hvor stien kringler seg rundt grønnkål, svartkål, gulrot, rødbeter, polkabeter, ringblomster og urter, og kastanjealen leder ned til vannet. Omgivelsene er også et imponerende skue på Hovinsholm, der jordene på sklir ned mot Mjøsa, helt på tuppen av Helgøya.

Kanskje det er det som er konseptet – å få en liten smak av det gode liv? «Gå rundt og nyt skuet av en prakteiendom du aldri kommer til å eie, mens du spiser mat du aldri kommer til å lage selv.». Kanskje …

Man må selvsagt grave temmelig dypt i lommeboken for å ta del i moroa, men man skal lete vel og lenge etter mer idylliske spisesteder, og kortere vei fra jord til bord.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke