buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Endelig: Artistspiren fra Hamar, Sara Moen Engstrøm (23), kan endelig begynne å glede seg til å begynne på Paul McCartneys skole i Liverpool i høst. Hun har måttet jobbet hardt for å nå dit hun er i dag. På Spotify ligger låta «Absolute Killer» ute under artistnavnet Sara Moeng. Foto: Dag W. Grundseth
 
Et helt nytt kapittel
Sara Moen Engstrøm (23) har intet mindre enn Whitney Houston og Céline Dion som forbilder. Etter mye strev skal hun endelig bli student på McCartneys musikkskole for å leve ut drømmen.

Publisert: 19.aug.2017 14:13
Oppdatert: 21.aug.2017 06:23

Vi møter henne i Kulturhuset på Hamar. Her har den tjuetre år gamle jenta fra Hamar stått på scenen før. De neste tre årene vil Sara Moen Engstrøm tilbringe på den prestisjetunge skolen LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) i England. Her skal hun ta bachelor i songwriting og performance. Engstrøm fikk egentlig studieplass på forberedelsesåret for bachelor på LIPA for i fjor, men på grunn av at man ikke får pengestøtte til et slikt år, måtte hun endre taktikk. Etter mye motgang, kan Engstrøm endelig se framover og leve ut drømmen som artist.

Hvordan oppsto interessen for musikk?

Jeg har alltid sunget. Men jeg fant vel ut at jeg ville stå på en scene resten av livet da jeg var 12 år. Jeg kan ikke tenke meg noe vakrere enn musikk, så da har jeg fulgt den drømmen.

Hva slags reaksjon fikk du da du kom inn?

Det betydde utrolig mye for meg. Det ble ganske mye tårer da jeg fikk vite at jeg endelig hadde klart det. Det var en ganske lang prosess. Jeg måtte gå tilbake til videregående og ta fagene som jeg manglet der og studere musikkteori.

Hvordan vil LIPA hjelpe deg i karrieren?

Det kan nok gi meg litt mer sikkerhet siden jeg får en bachelorgrad som kanskje gjør det lettere å få meg fast jobb i bransjen. Også kommer jeg til å møte mange studenter som jeg kan lære av og som jeg kan jobbe med. Man bygger seg opp et kontaktnettverk der borte også.

Hva skriver du om?

Livet generelt. Ting jeg har opplevd eller følelser. Jeg har vært gjennom noen ganske tøffe år. Det er viktig å fortelle om den delen av livet også. Musikken har absolutt vært et lys i mørket. Det har vært en fin måte å uttrykke hva som skjedde inni meg på.

Hva er det beste og det verste å jobbe med musikk?

Det beste er at man har det gøy og koser seg med andre når man spiller. Da får man masse energi og jeg kan drive på i timevis. Jeg har stått og øvd i sju timer i strekk. Det verste er kanskje det at man nok aldri føler seg bra nok. Så det blir mye hard jobbing for å bli bedre.

Føler du deg bra nok?

Egentlig så føler jeg litt at jeg vet ikke helt hva jeg driver med noen ganger. Selv om jeg har opptrådt og fått spillejobber og sånn. Men det er så mye i musikk man kan lære og det er en livslang prosess. Og jeg har satt standarden fordi jeg har idoler som har skrevet så mye bra.

Hvordan påvirkes du av å se opp til dyktige artister som Whitney Houston og Céline Dion?

Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg må være fornøyd med det nivået jeg er på. Også er det alltid rom for forbedring. Det er ikke direkte slitsomt fordi jeg er setter så stor pris på den fantastiske musikken de har skapt. Så det finnes ikke noe bedre enn å få til det samme en dag. Det er kanskje målet med livet mitt akkurat nå – å kunne komme til et visst nivå hvor jeg kan skape noe som vil røre noe i andre

Hvordan håper du livet ditt ser ut om ti år?

Drømmen er å skape en vakker sang. Da er jeg egentlig fornøyd med det. For jeg vet realistisk sett at det er veldig vanskelig å gjøre det veldig bra, å bli veldig suksessfull. Det er ikke det viktigste nødvendigvis. Suksess er jo kanskje det å være lykkelig og drive med det man er glad i. Jeg hadde ikke kommet så langt uten de fantastiske folka jeg har møtt på vegen som har hjulpet meg med å komme hit jeg er nå.

Hvordan blir det å flytte så langt fra Hamar?

Det blir veldig rart. Jeg har plutselig blitt bekymra over om engelsken min er bra nok. Kommer jeg til å virke uhøflig i et land hvor alle er så høflige? Men det blir et eventyr og jeg gleder meg sinnssykt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat