Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Bygdetelegrafen: Filmregissør og manusforfatter Kaja Westerhagen Jakobsen (24) på sett med skuespiller Ingrid Disen i bakgrunn. Bygdetelegrafen ble spilt inn på Nesodden i Oslo. Foto: Privat
 
Film-skaper på 24 år fra Furnes
Kaja Westerhagen Jakobsen (24) fra Furnes viste sin tredje kortfilm under årets Volumfestival i Elverum. Nå drømmer hun om å lage spillefilm.

Publisert: 22.jul.2017 10:45
Oppdatert: 24.jul.2017 07:14

Vi møter Kaja på en kafé i Oslo. Hun kommer trillende med sykkelen sin, og setter seg med et smil. Kaja Westerhagen Jacobsen er 24 år gammel fra Furnes, og utdannet som filmregissør ved Westerdals i Oslo. Under årets Volumfestival viste hun sin tredje kortfilm, som også er hennes bachelorfilm. Westerhagen har selv stått bak all manus og regi.

Hva handler kortfilmen om?

– «Bygdetelegrafen» handler om en eldre mann fra bygda som er fastgrodd i sin egen hverdag. Den moderne tiden begynner å ta del i hans hverdag, samtidig som han prøver å skyve den fra seg. Helt til dagen han finner et bilde av dattera kysse en jente. Da må han plutselig ta stilling til det som skjer rundt seg, for han er redd for hva bygda skal si om både han og datteren.

– Jeg hadde lyst til å lage en film om familierelasjoner, for jeg synes forholdet mellom foreldre og barn er interessant. Spesielt den tiden hvor barna begynner å bli voksne, og de voksne fremdeles behandler dem som barn. Den overgangen kan være vanskelig, sier den unge filmskaperen, som røper at noe av handlingen er hentet fra eget liv og fra bygda hvor hun selv har vokst opp.

Hvordan synes du filmen ble?

– Folk kommer med tilbakemeldinger som at de gjenkjenner seg i konfliktene, samtidig som de ler på de riktige stedene, og da betyr det jo at jeg har gjort noe riktig. Jeg personlig er veldig happy med hvordan filmen ble. Den er sjarmerende og morsom, men samtidig klarer den å holde et visst alvor.

– Så lenge jeg alltid synes den siste filmen jeg har laget er den beste hittil, er jeg fornøyd. Det hadde vært kjedelig om jeg synes den forrige var bedre!

Hva skjer videre med filmen nå?

– Nå er den sendt inn til ulike filmfestivaler i Norge, blant annet Haugesund filmfestival. Vi venter fremdeles på svar, og håper den får et rikt festivalliv. Det kan gå opptil et halvt år før noen viser den, men da kan den også spre seg videre å leve lenge.

Har det å bli regissør alltid vært din store drøm?

– Det var egentlig veldig flaks at jeg kom inn på det sporet her. Etter videregående flyttet jeg til Australia egentlig bare for å reise, og visste ikke hva jeg ville. Der tok jeg mediefag for å få lån og stipend. Det var mens jeg studerte i Australia jeg skjønte jeg ville gå videre med film å studere på Westerdals i Oslo.

– Nå kjenner jeg på hele kroppen at jeg har valgt riktig, og at det er dette jeg vil! Selv om det er en veldig uforutsigbar hverdag, så gikk jeg etter interesse framfor jobbmulighet. Nå er drømmen min å få lov til å skrive og utvikle en egen spillefilm eller et serie-konsept. Da er jeg fornøyd, forteller hun.

Hva gjør du i dag?

– Nå har jeg akkurat fått meg jobb innenfor reklamebransjen her i Oslo. Der har jeg fått mye ansvar innenfor casting, det å finne rette skuespillere og statister til jobben. Jeg synes det er morsomt å få komme med innspill til hvem som får prøvespille for rollene.

– Foreløpig er jeg helt på bunn, men det er sånn det er i denne bransjen. Man må skaffe seg erfaring og bli kjent. Dessuten er det mange filmregissører som jobber med korte prosjekter som reklamefilm ved siden av større filmprosjekter, så denne erfaringen kommer godt med til senere, sier Westerhagen.

– Det er dessuten morsomt å få jobbe med litt kortere prosjekter som går mye fortere enn å lage spillefilmer, legger hun til.

Hva blir det neste vi ser fra deg?

– Jeg har ingen Hollywood-drøm, for jeg trives veldig godt i Norge. Nå venter jeg på den rette muligheten, som kan dukke opp når som helst. I mellomtiden vil jeg jobbe frilans innen film- og tv-bransjen. Hvor jeg er om noen år kommer også veldig an på hvor Film-Norge er om noen år. For det er en spennende bransje i stadig utvikling.

– Forhåpentligvis så får jeg utviklingsstøtte til egne prosjekter i framtiden. Jeg har alltid noen prosjekter og ideer på lur i tilfelle muligheten plutselig dukker opp! avslutter den unge filmskaperen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke